Виїздна консультація в Об’єднані територіальні громади Волині

 16.08.2017
Волинська область

Відповідно до листа Волинської обласної державної адміністрації від 04.08.2017 року № 4758/16/2-17 та затвердженого графіка виїздних консультацій з головами об’єднаних територіальних громад щодо створення центрів ФЗН «Спорт для всіх» в ОТГ та введення посади фахівця з питань фізичної культури та спорту начальник відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Дмитришин І.Я. та директор Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення» Спорт для всіх» Новосад В.П. відвідали 10 серпня Ратнівський район Заболоттівську селищщу ОТГ, сільські ОТГ: Забродівську та Самарівську, 14 серпня Ковельський район ОТГ сіл: Велицьк, Поворськ, Дубове та Люблінець.

Під час консультацій Володимира Петрович ознайомив голів громад з роботою обласного і місцевих центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», розповів про умови створення місцевого центру ФЗН «Спорт для всіх», зі спортивною інфраструктурою краю.

Також наголосив, що створення місцевого центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» є відповідальним кроком для реалізації прав громадян різних вікових категорій на заняття фізичною культурою та спортом, збереження та зміцнення здоров’я населення має бути пріоритетним напрямком діяльності ОТГ. Зауважив, що важливим є залучення представників органів місцевої влади до реалізації Національної стратегії з оздоровчої рухової активності на період до 2025 року «Рухова активність – здоровий спосіб життя – здорова нація».

На думку Ігоря Ярославовича, однією з цілей, до якої треба прагнути, є розбудова спортивної інфраструктури для занять фізичною культурою і масовим спортом за місцем проживання та організація на відповідних територіях належної роботи із забезпечення рухової активності населення від дошкільнят до людей похилого віку. Для цього необхідно передбачити у відповідних бюджетах кошти на створення умов для занять фізичною культурою і масовим спортом. Також вибудувати нормативно-правову базу для формування та реалізації багатовекторної комплексної системи заохочення громадян до рухової активності, що сприятиме розв’язанню гуманітарних і соціально-економічних проблем для особи, суспільства, держави.