День фізичної культури та спорту на Запоріжжі

 13.09.2016
Запорізька область

10 вересня у Центральному парку культури і відпочинку «Дубовий гай» м. Запоріжжя пройшло свято спорту, на якому вшановували сильних і витривалих духом і тілом – спортсменів і їх наставників.

Організаторами заходу виступили Управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА, КЗ «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Запорізької обласної ради, відділення НОК в Запорізької області.

Захід проводився з метою здійснення активної пропагандистської кампанії, направленої на залучення громадян до регулярних занять фізичною культурою і спортом, демонстрацію та популяризації видів спорту і спортивних активностей.

Офіційними особами на заході були: заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін, начальник управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОДА Наталія Власова та голова Запорізького обласного відділення НОК Запорізької області Володимир Лобанов.

З привітальними словами на відкритті виступив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін який повідомив гарну новину: саме в цей день, 10 вересня, наша дзюдоїстка Інна Черняк дебютувала на Паралімпійських іграх і одразу ж принесла команді золото.

На святі підведені підсумки роботи за 2016 рік:

- почесними грамотами Міністерства молоді та спорту України нагороджені директори тих комунальних закладів, які виховали учасників Олімпійських ігор.

- орденами «За заслуги перед Запорізьким краєм» третього ступеня Запорізької обласної ради удостоєні член збірної команди України з дзюдо, учасник ХХХІ Олімпійських ігор Марина Черняк, член збірної України з веслування академічного, учасник ХХХІ Олімпійських ігор Олександр Надтока, член збірної команди України зі стрибків у воду, учасник ХХХІ Олімпійських ігор Максим Долгов і тренер-викладач з волейболу КЗ «Запорізька спеціалізована школа-інтернат спортивного профілю» Запорізької обласної ради Любов Перебийніс. А члена збірної команди України з легкої атлетики, учасника ХХХІ Олімпійських ігор Олексія Касьянова нагороджено почесною грамотою Запорізької обласної ради.

Ордени "За заслуги перед Запорізьким краєм" та Почесні грамоти обласної ради їм вручив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

Програма свята згуртувала різні категорії людей. Всім було чим займатись. Особливо цікавою для дітей стала гра настільного хокею, шашок, гра з м’ячем та дартсу. Переможці та призери отримали подарунки та грамоти від директора обласного центру ФЗН «Спорт для всіх» ЗОР Рибченка Олега та Черняк Марини бронзова призерка Чемпіонату Європи, учасниця XXXI Олімпійських ігор 2016 з дзюдо.

Всі учасники конкурсів отримали задоволення та сувеніри з символікою «Спорт для всіх».