День Європи у Запоріжжі

 17.05.2017
Запорізька область

14 травня 2017року у м. Запоріжжі на площі Фестивальній відбулося урочисте відкриття та фізкультурно-оздоровчий захід з Дня Європи. Привітали запоріжців представники обласної та міської влади.

Вся Запорізька область відзначає День Європи в Україні. Сьогодні ми бачимо велику кількість патріотично налаштованої молоді, студентів, громадськість, які своїм вибором підтримують європейську направленість розвитку. Ми шануємо європейські традиції, європейську культуру та цінності. Для України та Запорізької області, зокрема, дуже важливо підтримувати патріотичний настрій у нелегкий для нас час.

День Європи в Україні важливий завдяки прагненню українців запровадити європейські стандарти життя, а надалі - стати повноправними членами Європейської спільноти. Європейські прагнення України - це історичний вибір українського народу, його етнічних коренів і ментальності, глибоких демократичних традицій.

Під час святкування студентська молодь провела флешмоб: учасники акції на площі розгорнули великий прапор Європи в Україні.

У програмі заходу просто неба розташувалося «Європейське містечко», «Європейське спортивне містечко» та «Європейське техномісто». Запоріжці протягом дня мали змогу ознайомитися з культурою та традиціями європейських країн, побачити показові виступи та виставку винаходів юних техніків, взяти участь у конкурсах, майстер-класах та спортивних змаганнях. Також для всіх присутніх тривав святковий концерт дитячої творчості «Європейський вибір».

КЗ «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» ЗОР приймав участь у цьому заході та розмістив спортивний куточок з настільними іграми: шашок, дуйболу та хокею. Найактивніші учасники були нагороджені цінними подарунками від обласного центру.

Основною метою заходу: є пропаганда здорового способу життя, формування у населення свідомої потреби у систематичних заняттях фізичною культурою та спортом, залучення населення до активного дозвілля, запровадження сучасних європейських стандартів активного дозвілля.

Також площа Фестивальна в цей святковий день перетворилась на місце зустрічі запорізьких талантів.