Фестиваль гирьового спорту в Оріхові

 29.09.2017
Запорізька область

На минулих вихідних 23 вересня 2017 року у м. Оріхів відбулася відкрита першість міста Оріхів з гирьового спорту, присвячена Дню фізичної культури і спорту в Україні. Змагання проходили на спортивній базі Оріхівського коледжу ТДАТУ під гаслом «Здорова молодь - здорова нація».

Організаторами змагань виступили Оріхівський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та КЗ «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Запорізької обласної ради за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації та Запорізького обласного відділення Національного олімпійського Комітету України.

Головною метою проведення змагань є пропаганда гирьового спорту серед мешканців міста та Оріхівського району, пропаганда здорового способу життя, залучення молоді до занять фізичною культурою та спортом, підвищення спортивної майстерності атлетів, популяризації фізичної культури та спорту серед молодих громодян, а також організації активного та змістовного дозвілля молоді у вільний час. І безумовно виявлення найсильніших спортсменів з гирьового спорту.

У змаганнях взяли участь 33 атлети. Молоді атлети змагалися у вагових категоріях 60, 65, 70, 75, 80, 90, 90+. А дівчата і чоловіки-ветерани змагались в абсолютних категоріях.

Згідно з положенням проведення змагань, змагання носили статус особистої першості. Велика подяка головному судді змагань Шкуро Юрію , головному спеціалісту КЗ «Запорізький обласній центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Запорізької обласної ради Біляєву Володимиру, а також дирекції Оріхівського коледжу ТДАТУ за організацію змагань та чудову підготовку спортивної бази.

У кожній ваговій категорії змагання проходили у напруженій і дуже цікавій боротьбі. Були і фаворити і новачки, але всі атлети викладалися на повну і прагнули показати свої найкращі результати. Але переможених у цих змаганнях не було. Усі учасники змагань були націлені лише на перемогу. Та перемогу виборювали найсильніші. У кожній ваговій категорії переможці та призери були нагороджені грамотами та медалями від КЗ «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Запорізької обласної ради (Директор Рибченко Олег).

Комунальний заклад «Запорізький обласний центр ФЗН «Спорт для всіх» Запорізької обласної ради (Директор Олег Рибченко) висловлює велику подяку усім атлетам та тренерам спортсменів за участь у змаганнях, а також усім організаціям і установам та партнерам за співпрацю у підготовці та проведенні чудового спортивного Фестивалю гирьового спорту. Також висловлює надію та побажання на подальшу плідну співпрацю у розвитку гирьового спорту.