Фізкультурно-оздоровчі заходи «Веселі старти» на Житомирщині з нагоди дня захисту дітей

 12.06.2019
Житомирська область

Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей саме першого червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році.

ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини одним із пріоритетів у своїй діяльності.

В Україні цей день відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати право дитини на всебічну участь у культурному, спортивному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок, заохочувати до здорового способу життя та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.

Всеукраїнська мережа центрів фізичного населення «Спорт для всіх» за ініціативи Міністерства молоді та спорту України вже 12 років поспіль організовує та проводить низку фізкультурно-оздоровчих заходів серед дітей дошкільного та молодшого шкільного віку з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

За ініціативи Житомирського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» 31 травня в селі Садки Житомирської області на синтетичному майданчику Садківської ЗОШ відбувся обласний етап Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

Захід проводився з метою залучення дітей до систематичних занять фізичною культурою, популяризації рухливих ігор, естафет, виконання гімнастичних вправ як способу залучення дітей до регулярних занять фізичною культурою та спортом, зміцнення їх здоров’я.

Фізкультурно-оздоровчі заходи «Веселі старти» на Житомирщині з нагоди дня захисту дітей