Фінал Всеукраїнського фестивалю «Козацькі розваги»

 17.07.2015
Чернігівська область

Фінал Всеукраїнського фестивалю «Козацькі розваги» з успіхом відбувся у мальовничому місті Чернігові 5-7 липня 2015 року. Всеукраїнський та Чернігівський обласний центри фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за сприяння Міністерства молоді та спорту України, доклали максимум зусиль до організації та проведення фестивалю на високому рівні. У фіналі заходу взяло участь 16 команд із різних областей України. Програма фестивалю складалась із 4 естафет: «Чумаки», «Козацька вдача», «Козацька засіка» та «Колода», які традиційно проходять впродовж двох днів.

“У час нелегких випробувань для нашої держави ваш захід – це не тільки данина шани усім попереднім генераціям українських патріотів, але й школа виховання професіоналів, мужніх захисників України» - йшлося у зверненні Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова, яке урочисто зачитав Директор Всеукраїнського центру «Спорт для всіх» Сергій Пчелін.

Крім спортивних вправ, учасники фестивалю мали змогу насолодитися цікавою екскурсією до Антонієвих печер, які датовано ХІ - ХІХ ст. За результатами запеклої боротьби третє місце посіла команда з Закарпатської області, друге місце і срібні нагороди завоювала команда з Волинської області і переможцями фестивалю стала команда з Донецької області із результатом 120 балів. Виступи учасників супроводжувалися «живим» виступом музичного колективу «Ритм мен», який додавав енергії спортсменам та вболівальникам грою на барабанах.

Також, в рамках фестивалю пройшов етап Кубку Європи зі Стронгмену, в якому взяло участь 6 команд із України, Польщі, Угорщини тощо. Організаторами змагань виступила Федерація Стронгмену України. Завершився фестиваль традиційною святковою програмою з нагоди відзначення світлого свята Івана Купала.