Обласний фестиваль «Козацькі розваги» у м. Краматорськ

 27.08.2019
Донецька область

24 серпня  у м. Краматорськ, парк ім. Пушкіна відбувся обласний фестиваль «Козацькі розваги» присвячений до Дня Незалежності України.

На святі  були присутні: заступник начальника управління – начальник відділу реалізації профільних програм управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Точилова, заступник начальника управління – начальник відділу організаційно-кадрової роботи управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Сергій Горбунов, директор Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Сергій Головченко.

Головною метою фестивалю є відродження історико-культурних та господарських традицій, духовості українського народу шляхом  залучення молоді та  широких  верств населення Донецької області до занять фізичною культурою та спортом.

Основні цілі  та завдання Фестивалю:

  • популярізація здорового способу життя;
  • підвищення мотивації у населення до занять фізичною культурою;
  • презентація форм організації фізично-активного дозвілля;
  • демонстрація сили, витривалості та швидкості сучасних українських богатирів.

Учасники заходу визначали найкращих у таких конкурсах як «Чумаки», «Колода», «Вправний майстер», «Козацькі бої», «Колесо» і «Евакуатор».

Вони продемонстрували швидкість, сміливість, влучність, силу, вміння справлятися з різними перешкодами.  Це було  видовищне та вражаюче дійство.

За  результатами змагань:

  • Третє місце - команда поліції з міста Краматорськ;
  • Друге місце - команда міста Добропілля
  • Перше місце - команда міста Дружківка.

 Переможці отримали  пам’ятні  подарунки від Донецької обласної державної адміністрації, кубки, медалі та грамоти Донецького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».