«Цигун ветеранів» у Бахмуті

 11.09.2019
Донецька область

У місті Бахмут впродовж 10 років функціонує гурт «Цигун ветеранів», який збирає не маленьку кількість людей похилого віку. Заняття являє собою систему дихальних і рухових вправ, виконувані переважно з оздоровчими і терапевтичними цілями.  

Мета заходу: залучення людей похилого віку до системним заняттям оздоровчої гімнастики, яка робить позитивний вплив на фізичний і психологічний стан людей.

Систематична гімнастика, що проводиться за спеціальною методикою для літніх людей, благотворно впливає на серце, кровоносні судини і нервову систему, покращує обмін речовин, знижує вагу у тих, хто схильний до повноти, виправляє поставу і ходу, створює бадьорий настрій і підвищує працездатність

Гімнастика надає тонізуючу вплив на нервову систему; покращує процеси обміну речовин; стимулює функції серцево-судинної і дихальної систем; підтримує повноцінність рухових навичок і умінь. Крім цього за допомогою гімнастики здійснюється профілактика тугоподвижности і нерухомості суглобів; остеопорозу; м'язових атрофії; застійних явищ і інфекційно-запальних процесів в легенях; запорів і венозних тромбів. Фізичні вправи роблять цілющий вплив на весь організм: стимулюють імунітет людини, сприяють процесам загоєння ран, зрощення переломів, перешкоджають втрати пам'яті, сприяють збереженню з віком ясності розуму, допомагають справлятися з симптомами депресії, перешкоджають розвитку розумової деградації, допомагають подолати стрес і тривожність, перешкоджають розвитку депресії, поліпшують слух і т. д.

Гурток ветеранів проходить щонеділі у вівторок та четверг, на базі СК «Металлург» м.Бахмут.