Спартакіада серед допризовної молоді пройшла на Харківщині

 02.10.2015
Харківська область

З 16 по 18 вересня 2015 року Харківським обласним центром фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» за підтримки Департаменту у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації були проведені обласні змагання Спартакіади серед допризовної молоді 2015 році між районами та містами обласного значення Харківської області на базі Харківського університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба.

Метою даного заходу стало визначення кращих для змагань в Всеукраїнської Спартакіади серед допризовної молоді та перевірка фізичної підготовленості допризовної молоді до служби у Збройних Силах України та інших силових структурах.

Основне завданнями проведення Спартакіади - виховання морально-психологічної стійкості, почуття патріотизму та колективізму майбутніх захисників Вітчизни, запобігання антисоціальних проявів серед молоді, формування та пропаганда здорового способу життя, збільшення рухової активності, підвищення престижу військової служби, залучення молоді до систематичних занять фізичною культурою і спортом.

 

Програма змагань Спартакіади для допризовної молоді включала в себе 7 видів:

 

- біг - 100 метрів;

- біг - 3000 метрів;

- човниковий біг 6х100 з автоматом АК;

- підтягування на перекладині;

- стрільба ( пневматична гвинтівка)

- метання гранати Ф-1 на дальність;

- плавання - 50 метрів.

 

В обласних змаганнях Спартакіади серед допризовної молоді прийняли участь 25 команд з районів та міст обласного значення Харківської області, команда Ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «ПАТРІОТ» Харківської обласної ради, а також команда Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус".

Змагання проводились за двома групами районів та міст обласного значення Харківської області. Переможці Спартакіади визначались в особистому та командному заліку. В командному заліку переможцями та призерами стали команди:

В першій групі І – місто Куп’янськ, ІІ місце посіла команда Красноградського району, та ІІІ місце одержала команда Зміївського району

В другій групі І місце - Чугуївський район, ІІ посіла команда Краснокутського району, та ІІІ місце одержала команда Куп’янського району.

Серед змагань між Ліцеєм з посиленою військово-фізичною підготовкою «ПАТРІОТ» Харківської обласної ради та команди Державної гімназії-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою "Кадетський корпус" перемогу одержав Харківський ліцей «ПАТРІОТ».

За результатами особистого заліку переможцями та призерами Спартакіади стали: 1 місце – Яковлев А.М. (м.Куп’янськ); 2 місце – Левицький Р.О. (Чугуївський р-н); 3 місце – Ткаченко Д.В (Золочівський р-н).

Переможці та призери змагань були особисто нагороджені генерал-майором Котовим Олексійом Борисовичом!

Хлопцям були вручені кубки, медалі та грамоти Харківського обласного центру фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх».