Турнір з петанку в Харкові

 22.10.2019
Харківська область

20 жовтня 2019 року в м. Харкові відбувся ювілейний п’ятий турнір з петанку «Листопад 2019», в якому змагалися любителі, професіонали, ветерани та учасники збірної України з петанку з Харківської області.

Турнір проводився з метою познайомити з петанком якомога більше людей - в першу чергу дітей і молодь. Спортсмени змагалися в турнірі по круговій системі за програмою «Триплети».

Мета гри полягає в тому, що гравці двох команд на майданчику розміром 15 на 4 м по черзі кидають металеві кулі, намагаючись якомога ближче покласти свою кулю поруч з маленькою дерев'яною кулею - ( . Фр cochonnet - порося ) кошонету . При цьому металева куля може зачепити кошонет , або збити кулю суперника, щоб відштовхнути його . Головне щоб в кінці гри один або кілька куль команди опинилися ближче до кошонету , ніж кулі суперника . За кожен такий куля нараховується одне очко. Гра продовжується до 13 очок

У підсумку абсолютними чемпіонами стали представники Харківської області у збірній України команда «Fair Play», в составі: Косолапов Олег, Грибачов Павло, Лемишевський Валентин, друге місце посіла команда ветеранів «Трактора» в составі: Малахов Руслан, Сериков Сергій, Несміянович Владислав, третє – команда «Табби - Мороко» в составі: Щиров В’ячеслав, Чикало Тамара, Ассаррар Маруан. Кращим гравцем турніру став Ассаррар Маруан з команди «Табби - Мороко».

Переможці та учасники були нагороджені дипломами, кубками та медалями від Харківського обласного центру фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх».