У Херсоні підняли Олімпійський прапор на честь відкриття ХХХІ літніх Олімпійських Ігор

 08.08.2016
Херсонська область

Підняті Державний та прапор Національного олімпійського комітету України на честь відкриття ХХХІ літніх Олімпійських Ігор 2016 року та у підтримку спортсменів Херсонщини

Сьогодні, 5 серпня, біля дошки пошани «Спортивна слава Херсонщини» за участі Херсонського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та управління молоді та спорту обласної державної адміністрації відбулась урочиста церемонія підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України з нагоди відкриття ХХХІ літніх Олімпійських Ігор 2016 року в м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Адже цього року 8 спортсменів з Херсонщини презентують нашу область на ХХХІ літніх Олімпійських Іграх 2016 року в м. Ріо-де-Жанейро (Бразилія) та продемонструють результат багаторічних тренувань.

Саме тому дитячо-юнацькі спортклуби, фізкультурно-спортивні товариства, школярі та всі небайдужі мешканці Херсонщини зібралися біля дошки пошани, щоб підтримати наших спортсменів на Олімпіаді у Бразилії.

Та перед початком церемонії підняття прапорів, вулицям міста пройшов автомобільний пробіг з Державними Прапорами України та прапорами Національного олімпійського комітету України (від мікрорайону «Острів» через мікрорайони «Шуменський», «Таврійський» по Бериславському шосе, проспекту Ушакова, вулиці Перекопській до вулиці Миру).

Привітати й підтримати спортсменів Херсонщини завітали почесні гості заходу – голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, голова обласної ради Андрій Путілов, Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко, начальник управління молоді та спорту ОДА Юрій Семченко та в.о. голови Херсонського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Ігор Гарагуля.

Під час привітального слова очільник області Андрій Гордєєв сказав:

«Саме діти, які займаються спортом, визначають майбутнє нашої держави. Ми покладаємо на вас великі сподівання, адже за вами велике майбутнє. Шановні батьки, тренери й друзі, давайте разом підтримаємо наших спортсменів на Олімпіаді, щоб вони кожну мить відчували, що ми поряд і віримо у їх перемогу».

Також Андрій Гордєєв звернувся до тренерів спортсменів Херсонщини і зазначив, що розуміє важкість їхньої роботи, адже тренерам доводиться власними силами збирати дітей і роками вести їх до Олімпійського дня, але результати наших спортсменів варті того. Завдяки такій колосальній роботі тренерів Україна достойно представлена на світовій спортивній арені.

Голова обласної ради Андрій Путілов у своєму привітанні до учасників церемонії зазначив: «Вкладаючи кошти в розвиток спорту, ми вкладаємо їх у майбутнє нації».

 

Він також запевнив, що разом з міською владою Херсона обласна влада подбає про квартири для тих херсонських спортсменів, що стануть переможцями Олімпіади: «Ми завжди підтримаємо наших спортсменів-олімпійців».

Голова обласної ради відзначив успіхи юних херсонських хокеїстів, які були присутні на заході, та висловив сподівання, що з часом вони представлятимуть Україну на зимових Олімпійських іграх.

 

«206 із загальної кількості в 10,5 тисяч українських спортсменів делеговані на Олімпійські змагання у Ріо-де-Жанейро і 8 серед них – з Херсонщини, – про це нагадав начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Юрій Семченко. – Сподіваюся, що наші спортсмени з області докладуть максимум зусиль для того, щоб достойно і в чесній боротьбі позмагатися за найпрестижнішу спортивну нагороду світу – олімпійське золото».

До слова запросили заслуженого майстра спорту СРСР з веслування академічного, срібного призера XXIV Олімпійських Ігор 1988 року в Сеулі, чемпіона світу та СРСР Павла Гурковського, який також побажав нашим спортсменам достойних виступів і, звичайно, призових місць.

Після урочистих виступів усіх почесних гостей відбувся найурочистіший момент заходу – підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету України.

Під звучання Гімну України підняття прапорів здійснили срібна призерка І літніх Юнацьких Олімпійських ігор 2010 року у Сінгапурі Наталія Ковальова та срібний призер чемпіонату Європи зі стрибків на батуті 2016 року Микола Просторов.

Начальник управління молоді та спорту ОДА Юрій Семченко також звернув увагу присутніх на те, що вже сьогодні, однією з перших виходить на старт спортсменка з Херсонщини Анастасія Павлова, яка змагатиметься у стрільбі з лука з 19.00 до 21.00 за київським часом.

Завтра, 6 серпня, змагатимуться Дмитро Міхай і Артем Морозов у виді спорту Веслування академічне, а Дарина Верхогляд і Євгенія Німченко також у Веслуванні академічному виступлять 7 серпня.

З 12 по 14 серпня Ірина Новожилова та Андрій Проценко будуть змагатись за перемогу у виді спорту Легка атлетика, а Дмитро Чумак – у важкій атлетиці.