У Херсоні відбувся велопробіг «Херсонські вело-50», присвячений 25-й річниці незалежності України

 06.04.2016
Херсонська область

У неділю, 3 квітня у м.Херсоні вперше стартував велопробіг «Херсонські вело-50», присвячений 25-й річниці незалежності України.

Захід організований об’єднанням «Велофорум Херсона», громадською організацією «Велохерсон», Херсонським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки обласної державної адміністрації.

У велопробігу взяли участь понад 250 любителів велосипедного руху з Миколаєва, Хмельницького, Черкас, Каховки, Нової Каховки, Голої Пристані, Берислава та Херсона.

На урочистому відкритті учасників заходу привітали перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентина Січова та голова громадської організації «Велохерсон» Ярослав Концевий.

«Херсонщина – надзвичайно гостинний регіон, в якому проходить безліч спортивних заходів. Але такий масовий велопробіг для любителів велоспорту, як «Херсонські вело-50» в нашій області проводиться перше. Ми присвячуємо його 25-й річниці незалежності України», – зазначила у вітальному слові Валентина Січова.

Маршрут довжиною 50 км проходив від площі Свободи через Садове і Антонівку до торгового центру «Епіцентр».

Захід «Херсонські вело 50» проведений з метою популяризації здорового способу життя та активного дозвілля, залучення всіх верств населення до їзди на велосипедах у рамках фестивалю «Рух заради здоров’я» з нагоди Всесвітнього дня здоров’я.