У Херсоні відкрито оновлену Дошку пошани «Спортивна слава Херсонщини»

 15.09.2015
Херсонська область

11 вересня з нагоди святкування Дня фізичної культури та спорту  у м. Херсоні на розі вулиць Перекопській та Миру за підтримки управління молоді та спорту Херсонської обласної державної адміністрації  та активної участі обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» відбулось урочисте відкриття оновленої Дошки пошани «Спортивна слава Херсонщини». Оновлену Дошку прикрашають 76 фотографій олімпійців Херсонщини – чемпіонів і призерів Олімпійських, Паралімпійських і Дефлімпійських ігор, кращих тренерів  у різні роки, а також нові імена – спортсмени та тренери, що впродовж останнього олімпійського циклу продемонстрували вищий рівень спортивної майстерності.

 

В урочистому відкритті взяли участь представники фізкультурно-спортивних організацій області,  вихованці дитячо-юнацьких спортивних закладів міста, учні Херсонського вищого училища фізичної культури, тренери і спеціалісти спортивних організацій міста, всього біля 300 чоловік.

 

З Днем фізичної культури та з відкриттям оновленої Дошки пошани спортсменів прийшли привітати перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентина Січова та начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Юрій Семченко.

 

Валентина Січова звернулась до присутніх на заході спортсменів та тренерів і побажала їм досягти таких висот, як і вшановані до Дошці пошани чемпіони та їх тренери: «Я дуже хочу, щоб шлях, який пройшли ці видатні люди, надихав і вас на перемоги. Можливо не всі з вас потраплять на цю Дошку пошани, але однозначно: спорт робить вас наполегливішими і сміливішими, наділяє великою кількістю якостей, які знадобляться вам у вашому повсякденному житті».

 

Як відзначив Юрій Семченко, інформація на Дошці пошани розміщена таким чином, що з часом її можна буде доповнити новими іменами, адже Херсонщина має багато перспективних спортсменів.