У Лазурному Скадовського району стартувала Дитяча Олімпіада Херсонщини – 2015

 12.06.2015
Херсонська область

З 5 по 18 червня 2015 року у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Прибрежний» (смт Лазурне, Скадовський район) проводяться масові комплексні змагання для вихованців дитячо-юнацьких спортивних закладів області «Дитяча Олімпіада Херсонщини-2015».

Дитяча Олімпіада Херсонщини-2015 розпочалася 6 червня змаганнями з настільного тенісу, в яких взяли участь представники всіх команд. За підсумками дводенних змагань І місце виборола команда Цюрупинського району у складі Марка Чумакова, Марії Бондаренко і Владислава Чабанова, на ІІ місці – команда м. Каховки (Максим Абаєв, Ірина Арбетман, Дмитро Досенко), на ІІІ місці - команда м. Нової Каховки (Олег Котов, Марія Горелова, Федір Жигулін).

8 червня стартували змагання з легкої атлетики бігом серед дівчат і хлопців на60 м, які визначили перших переможців і призерів. Серед дівчат І місце посіла Марія Горелова (м. Нова Каховка), ІІ місце – Анатсасія Марчук (Нижньосірогозький район), ІІІ місце – Анастасія Прядко (Великолепетиський район). Серед хлопців переможцем став Віталій Глушак (Цюрупинський район) на ІІ місці – Іван Харченко (Каланчацький район), на ІІІ місці – Юрій Данько (Каланчацький район).

9-10 червня пройдуть змагання з легкої атлетики: легкоатлетичний крос, стрибки у довжину і метання тенісного м’яча, які визначать нових переможців і призерів Олімпіади Херсонщини-2015.

Організацію та керівництво Дитячої Олімпіади Херсонщини здійснює управління молоді та спорту обласної державної адміністрації і обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

До участі у заходах Олімпіади цього року заявлені 19 команд міст і районів області у складі 15 осіб, які укомплектовані вихованцями дитячо-юнацьких спортивних закладів та переможцями і призерами районних і міських змагань у віковій групі 2002-2003 років народження.

Розклад змагань складений таким чином, щоб команди змогли не тільки змагатися, тренуватися, але і відпочити у вільний час на березі Чорного моря.

Програма Дитячої Олімпіади – 2015 включає змагання з легкої атлетики (дівчата - біг на 60 м, стрибки в довжину з місця, метання тенісного м’яча на дальність та крос 300 м, юнаки - біг на 60 м, стрибки в довжину з місця, метання тенісного м’яча на дальність та крос 500 м, легкоатлетична змішана (5х5) естафета 10х50м), волейболу серед дівочих команд, футбол серед юнацьких команд, настільного тенісу (особисто-командні), спортивно - олімпійську вікторину «Зірки Олімпії» (історія Олімпійських ігор, Олімпійські ігри сучасності, знавець олімпійського руху і спорту).

Також в рамках програми, 12 червня 2015 року відбудеться підняття Державного прапору та прапору Національного олімпійського комітету України з нагоди відкриття І Європейських ігор у м. Баку.