Обласний турнір з гандболу серед дівчат

 05.05.2017
Хмельницька область

З 28 - 30 квітня 2017 року Хмельницький обласний центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх" спільно з обласним відділенням НОК України провели традиційний відкритий обласний турнір з гандболу серед дівчат 2004 року народження та молодші на призи ЗМС України Л. Заспи. Турнір пройшов в спортивному залі ДЮСШ №1 м. Хмельницького. Змагалися 8 команд: м. Волочиськ (Хмельницька обл.), м. Ланівці (Тернопільська обл.), м. Тернопіль, м. Рівне, м. Вінниця, м. Хмельницький, м. Шостка (Сумська обл.), м. Хотин (Чернівецька обл.) , всього – 112 дівчат.

Цей традиційний турнір започаткований за ініціативи ЗМС України Лариси Заспи - уславленої гандболістки, яка тривалий час грала у професійних клубах і в збірній команді України в якості надійного голкіпера і дістала вагомих здобутків на міжнародних аренах: виграла чемпіонат світу серед молоді, престижні Європейські клубні турніри, бронзу Олімпіади -2004.

З привітальним словом виступили: заслужений майстер спорту України – Лариса Заспа, начальник міського управління молоді та спорту – Сергій Ремез, директор обласного центру – Олександр Якушев, голова Хмельницького відділення НОК України – Юрій Краснюк.

Хороший настрій присутнім підняв виступ танцювального колективу міського дитячого агентства «Фріденс».

Мета заходу: розвиток гандболу та його популяризація в області серед дітей, залучення широких верств населення до занять фізичною культурою і спорту, пропаганда здорового способу життя, формування фізичних та морально-вольових рис характеру у дітей та підлітків.

І місце посіла команда м. Ланівці (Тернопільська обл.), ІІ місце – команда м. Рівне, ІІІ місце – команда м. Хмельницький.

Команди – призери нагороджені кубками, медалями, грамотами, вимпелами, брелками, призами та олімпійською атрибутикою ХОЦФЗН "Спорт для всіх", міського управління молоді та спорту та Хмельницького обласного відділення НОК України.