«Всесвітній біг заради гармонії» пройшов теренами Хмельницької області

 26.06.2015
Хмельницька область

5 червня 2015 року у м. Києві відбулось урочисте відкриття найдовшої у світі міжнародної факельної естафети «Всесвітній біг заради гармонії в Україні».

Бігуни подолали 1140 км і тривалість пробігу становила 16 днів.

Всеукраїнський фізкультурно–оздоровчий захід «Всесвітній біг заради гармонії в Україні» в рамках всесвітнього заходу «World harmony run» проводився з 5 по 20 червня 2015 року. Команда рухалася теренами Чернігівської, Полтавської, Черкаської, Київської, Житомирської, Хмельницької областей. Фінішували українці 20 червня 2015 року у Хмельницькому.

18 червня 2015 року на межі Хмельницької області, Полонського району відбулась зустріч бігунів. Зустрічали їх голова Полонської райради, голова райдержадміністрації, представники Хмельницького обласного управління молоді та спорту і Хмельницького обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Зустріч відбувалася з хлібом-сіллю. У Полонному факелоносцям організували урочистий концерт. 19 червня факелоносці пробігали через Полонський та Старокостянтинівський райони. На учасників чекав смачний обід та екскурсія до державного історико-культурного заповідника «Самчики», який знаходиться у Старокостянтинівському районі. А вже 20 червня 2015 року факельна естафета фінішувала у Хмельницькому.

Об 11:00 забіг розпочався з кола на районі заводу «Темп», а далі учасники бігли вниз по Старокостянтинівському шосе біля міської лікарні і по вул. Проскурівській до кінотеатру Шевченка.

Фінішували бігуни у сквері імені Тараса Шевченка. Хмельничани урочисто зустріли учасників оплесками, з музикою, танцями,піснями та подарунками.