День Європи у м. Києві

 19.05.2019
Київська область
Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за сприянням Міністерства молоді та спорту України та Київської міської державної адміністрації 18 травня 2019 року в м. Києві було проведено Всеукраїнські фізкультурно-оздоровчі заходи з нагоди Дня Європи у м. Києві, що відбудулися у парку ім. Т.Г. Шевченка з 10.00 год. до 22.00 год. 
 
Головною метою заходів є здійснення активної пропагандистської кампанії, направленої на залучення громадян до регулярних занять фізичною культурою і спортом, демонстрацію та популяризацію видів спорту і спортивних активностей.
 
У рамках вищезазначених заходів було передбачено проведення культурно-розважальної та спортивної частини, конкурсів, показових виступів спортсменів і артистів на сцені, розміщення тематичних, а також таких спортивних локацій: Національна федерація самбо України;  Союз гирьового спорту України;  Українська федерація флорболу;  містечко «Спорт для всіх» (безкоштовні атракціони для всіх бажаючих);  Київський місцевий осередок Української Федерації Ушу; Федерація армреслінгу України, де кожен бажаючий зміг абсолютно безкоштовно спробувати свої сили у чомусь новому, а також протягом дня взяти участь у майстер-класах та інших фізкультурно-оздоровчих заходів, спрямованих на пропаганду занять фізичною культурою та спортом.  
Також на урочистому відкритті заходу були присутні наступні вельмиповажні особи:
  • заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Микола Мовчан
  • перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник  та інші представники КМДА
  • представники дипломатичного корпусу в Україні - Надзвичайний і Повноважний Посол Португалії в Україні – пані Марія Кріштіна Серпа ди Алмейда
  • Надзвичайний і Повноважний Посол Швеції в Україні - пан Мартін Хагстрьом 
  • Радник Посольства Французької Республіки - пан Шарль Матьє
  • заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема