На Львівщині відбулося сходження на гору Маківка

 18.08.2015
Львівська область

16 серпня 2015 року з нагоди відзначення Дня Незалежності України та Дня державного Прапора України успішно відбулося сходження на гору Маківка за участю збірних команд міст та районів області.

Сходження проведено в рамках обласних комплексних змагань, присвячених Року Андрея та Климентія Шептицьких: ХХІV спортивних ігор Львівщини, VІІІ обласних ігор ветеранів спорту та змагань серед людей з інвалідністю й було присвячене 100-річчю вшанування пам'яті загиблих Січових стрільців у Першій світовій війні 1914-1918 років.

Таке традиційне сходження організовано управлінням молоді та спорту Львівської облдержадміністрації та Львівським обласним центром фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» за підтримки обласного центру «Інваспорт» й сектору молоді та спорту Сколівської райдержадміністрації. Особлива подяка належить Сколівському лісництву та місцевим службам МВС та медицини.

У сходженні та змаганнях зі спортивного туризму, що розпочалися між селами Тухля та Головецько Сколівського району Львівської області, взяли участь збірні команди 12 районів області та 8 збірних команд міст обласного значення. Загалом на Маківку піднялися 311 учасників сходження, серед яких 18 осіб з інвалідністю. Наймолодшим учасником виявився трирічний Маркіян Копиляк з м.Самбора. Усі учасники отримали спеціально виготовлені значки та пам’ятні сувеніри від обласного центру «Спорт для всіх».

В урочистій церемонії біля Пантеону загиблих Українських січових стрільців у І Світовій війні, після панахиди, проведеної отцем Романом та отцем Андрієм, взяли участь: заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба, керівники обласних центрів «Спорт для всіх» та «Інваспорт» Вадим Климович та Мирослав Николаєв, краєзнавець зі Щирця Стефанія Деревацька, гостя з Запоріжжя Галина Філіпова, керівники усіх делегацій.

А напередодні сходження, 15 серпня, відбувся конкурс патріотичної пісні серед усіх команд, переможців якого обирали усі учасники шляхом голосуванням за принципом Євробачення. Кращими в цьому цікавому й важливому заході виявилися: 1 місце – Наталія Шот (м.Червоноград), яка пересувається у візку; 2 місце – група «Так сі стало» (Пустомитівський район); 3 місце – група «Побратими» (Радехівський район).