Спартакіада серед військових частин Миколаївського гарнізону

 01.04.2016
Миколаївська область

29 березня Миколаївський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провів Спартакіаду серед військових частин Миколаївського гарнізону в спортивному комплексі МОК КДЮСШ. Всього в заході прийняли участь 9 військових частин, серед яких: ВЧ 406 ОАБР (А2062), ВЧ А 2488, ВЧ Польова пошта В 2137, Морська авіація 1688, ВЧ А 0959, 501 Батальйон, ВЧ 0950, ВЧ 2808, Навчальний центр ВМС. Так, загальна кількість учасників склала близько 200 чоловік.

Програма Спартакіади складалася зі змагань з таких видів спорту: футзал, армспорт, дартс та перетягування канату. Метою проведення змагань є популяризація та пропаганда здорового способу життя і подальшого впровадження фізичної культури і спорту у повсякденне життя військовослужбовців частин Миколаївського гарнізону; встановлення спортивних дружніх зв’язків колективів фізичної культури частин Миколаївського гарнізону, пропаганди, розвитку, популяризації та виявлення кращих спортсменів з вищевказаних видів спорту.

Урочисте відкриття розпочалось з привітального слова заступника начальника Відділу з питань фізичної культури і спорту ОДА Гінкула Віктора Миколаїовича, після чого, для учасників Спартакіади заспівала вокалістка та вихованка Муніципального колегіуму №38 Анастасія Кушнір.

Змагання з видів спорту розпочались одразу після відкриття та проводились під бурхливі оплески вболівальників. Серед переважної більшості чоловічих команд військовослужбовців виділялися й жіночі команди, які приймали участь в змаганнях з дартсу.

Так, в результаті запальної боротьби, І місце з футзалу посіла команда ВЧ Польова пошта В 2137, ІІ – ВЧ 0950, ІІІ – ВЧ 2802; І місце з армспорту посіла команда ВЧ 2802, ІІ – ВЧ А 2488, ІІІ – Морської авіації 1688; І місце з дартсу посіла команда ВЧ Польова пошта 2137, ІІ – ВЧ А 2488, ІІІ – ВЧ 0950; І місце з перетягування канату посіла команда ВЧ А 2488, ІІ – ВЧ 406 ОАБР (А2062), ІІІ – ВЧ 0959.

У загальнокомандному заліку переможцем Спартакіади стала команда військової частини А 2488. Друге місце виборола команда військової частини В 2137, та третє місце отримала команда військової частини 2802.

Також хотілося б відмітити учасників, які в особистому заліку завоювали призові місця у різних вагових категоріях з армспорту. Так, у ваговій категорії до 70 кг переміг представник військової частини 2488 Актянов Володимир, друге місце завоював Синявський Микола (ВЧ 2137), та третє місце – Поп Віталій (ВЧ 2137). У ваговій категорії до 90 кг, переможцем став представник військової частини 2802 Петренко Костянтин, друге місце виборов Богдан Дмитро (ВЧ 0950), та третє місце – Костюк Олександр (ВЧ 2488). В останній ваговій категорії, понад 90 кг переможцем став представник військової частини 2062 Кобзар Владислав, друге місце завоював Юрчишин Дмитро (ВЧ 2802), та третє місце – Бида Степан (Навчальний центр ВМС).

Найвлучнішим переможцем змагань з дартсу став Владислав Кобзар (ВЧ А 2062), друге місце посів Кіслий Євген (ВЧ 2137), та третє – Лівенський Андрій (Навчальний центр ВМС).

Церемонію закриття Спартакіади розпочала директор Миколаївського обласного центру фізичного здоров’я населення « Спорт для всіх» Черникова Ірина Олексіївна, яка подякувала учасникам за активну участь у змаганнях, побажала міцного здоров’я й мирного неба над головою та розпочала урочисте нагородження. Всі переможці, призери та учасники змагань були нагороджені грамотами Відділу з питань фізичної культури і спорту ОДА. Переможці з видів спорту як в особистому, так і в загальнокомандному заліку отримали пам’ятні кубки та статуетки. Абсолютний чемпіон спартакіади та призери у загальнокомандних заліках були нагороджені пам’ятними кубками та м’ячами.

Також, хотілося б подякувати Торговій марці “Sandora”, яка надала сокову продукцію для учасників заходу.

Всі учасники змагань були задоволені та отримали заряд позитивної енергії. Сподіваємось, що у цей день розпочнеться традиція проведення Спартакіади серед військових частин Миколаївського гарнізону.