У Миколаєві відбувся обласний фестиваль «Мама, тато, я – спортивна сім'я»

 30.04.2015
Миколаївська область

26 квітня в Миколаєві на стадіоні «Юність» відбувся обласний фестиваль "Мама, тато, я – спортивна сім'я".

Цейдень став особливим в історії України - пам'ять про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, науковців, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей, які ризикуючи власним здоров’ям і життям, рятували не тільки власну державу, а й світ, назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам'яті українськогонароду.

Висловлюємо величезну подяку всім, хто протистояв з всенародним лихом. Хай життя дарує вам міцне здоров’я на довгі літа, а кожна днина буде для вас сонячною, без горя і зла. Щастя вам, радості, добра та благополуччя!

Враховуючи актуальність значення здорового способу життя -Миколаївський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», вже не перший рік проводить спортивний захід "Мама, тато, я – спортивна сім'я", додаючи максимум зусиль до залучення всіх громадян до заняття спортом, і цим загартовуючи їх здоров’я,а батьків на особистому прикладі заохочувати дітей до систематичних занять фізичною культурою та спортом.

Цей спортивний захід відбувся за підтримки народного депутата України Козиря Бориса Юрійовича, Відділу з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації, департаменту освіти і науки облдержадміністрації, а також спонсорів ресторану МакДональдз і компанії Сандора. Всіх учасників змагань чекали кубки, медалі та цінні подарунки.

14 сімей із різних районів Миколаївської області вишукувалися на параді відкритті за командою головного судді змагань Людмили Грамматик. З привітальним словом до спортсменів звернулися члени оргкомітету Начальник відділу з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Олександр Садовський, голова адміністрації Заводського району В’ячеслав Карцев, заступник начальника управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради, Заслужений майстер спорту Олег Машкін, директор департаменту освіти, науки та молоді облдержадміністрації Ганна Каськова.

Право на підняття Державного Прапора України запросили команду-переможець минулого року сім’ю Єфімових з Новоодеського району.

Спортивний захід був насичений різноманітними культурними програмами, починаючи з виступу Анастасії Бойченко з піснею «Україна», вихованка зразкової вокальної студії сольного співу «Престиж» Будинку творчості дітей та юнацтва Ленінського району (керівник Тетяна Табакар). Наступний творчий номер продемонстрував «Народний художній колектив» ансамбль танцю «Джерельце» під керівництвом Ганни Макарової.

Перед тим, як почати змагання, фахівець організації «Спорт для всіх» Оксана Соловйова запропонувала всім присутнім взяти участь у ритмічній гімнастиці, і традиційно учасники і гості заходу з неабияким завзяттям почали виконувати вправи.

Далі, настав час позмагатися за звання Чемпіонів і за можливість прийняти участь у Всеукраїнському фестивалі, який відбудеться 14-16 травня в місті Києві!

Перша естафета називалася «Смуга перешкод». Найспритнішою виявилася сімя – Сластіни (Нова Одеса). І в наступному старті «Естафета з фітболом», також ця сім’я підтвердила свій показник. А ось в естафеті «Повітряна кулька» - сильнішою виявилась сім’я Максименко (Березніговате). В останньому виді «Велике прання» першою стала команда Литовченко (Центральний район).

Хотілось додати, що в період між естафетами продовжували виступали різноманітні колективи від дитячого навчального закладу №118 хореографічний ансамбль «Веселка» танок «Інопланетяни» та «Бібіка» і танцювального колективу «Слай рок» до майстрів спорту України з аєрокікбоксингу Олесі Булгаково та Юлії Пильненької.

В кінці змагань, поки судді підводили підсумки Оксана Соловйова провела танцювальну хвилину та спортивно-розважальну вікторину.

Перед самою очікуваною хвилиною до всіх учасників і гостей фестивалю звернулася директор Миколаївського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Черникова Ірина Олексіївна, яка разом із спортивним фахівцем Ганною Бандурою вже багато років активно працюють, щоб спорт ставав доступний для всіх верств населення і набував масовості. Що став підтвердженням сьогоднішній спортивний фестиваль.

І ось настала відповідальна хвилина, головний суддя змагань Людмила Граматик оголосила такі результати:

12-11 місце - сімяШкрабак (Обласний центр здоровя) і Чмелик (Снігурівка);

10 – Олейніченко (Березанский р-н);

9 – Куніцькі (Миколаїв);

8-7 – Антюкови (Доманівка) і Гордєєви (Жовтневий р-н);

6 – Лобановські (Жовтневий р-н);

5 – Гордієнко (Первомайськ);

4 – Гаранчук (Єланець);

3 – Литовченко (Центральний р-н);

2 – Максименко (Березнігувате);

1 – Сластіни (Новоодеса).

Вітаємо переможців, призерів та учасників фестивалю з новими спортивними досягненнями та отриманими відзнаками й нагородами, а сім’ї Сластін зичимо успішної підготовки та виступу на Всеукраїнському фестивалі.

Бажаємо спортсменам і надалі підтримувати та вдосконалювати фізичну форму, зберігати та покращувати стан свого здоров’я, бути сильними та витривалими!

Нехай удача повсякчас крокує поруч, а перемога супроводжує завжди й у всьому. Так тримати!