Всеукраїнський спортивно-масовий захід «Олімпійський день» завітав до Миколаєва

 22.06.2015
Миколаївська область

20 червня при підтримці Миколаївського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» на головній площі міста Соборній стартував легкоатлетичний пробіг приурочений до Міжнародного Олімпійського дня, в якому брали участь керівники області і міста, професійні атлети, та атлети, які тільки розпочинають заняття спортом, вихованці спортивних шкіл, навчальних закладів.

Розпочинали святкове відкриття з виступів спортсменки з аерокікбоксінку танцювальної форми зі шаблею і танцювального коллективу «слайс».

Потім до учасників заходу, присутніх городян звернулися з привітальним словом голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков і голова Регіонального відділення Національного Олімпійського комітету України в Миколаївській області, народний депутат України Борис Козир.

«Я радий вітати вас на дні спорту! Олімпійські ігри – це свято життя і здоров’я, це мир і дружба. Я маю честь сьогодні разом з вами долучитися до Міжнародного Олімпійського руху, який підтримують мільйони людей в усьому світі. Швидше! Вище! Сильніше! Бажаю всім міцного здоров’я, удачі і миру в Україні», - привітав всіх присутніх Вадим Меріков

Борис Козир також подякував всім хто вирішив долучитися до сьогоднішнього забігу: «Це свято вже традиційно стало найспортивнішим святом нашої країни і нашого міста. В сьогоднішніх змаганнях головне не перемога, а участь. Олімпійське свято – це мир і єднання».

В першому забігу традиційно взяли участь відомі спортсмени, представники влади і бізнесу.

Під оплески присутніх, другі на старт вийшли спортсмени з обмеженими можливостями, ще раз довівши свою силу духу і життєрадісність.

Загалом, в сьогоднішньому святі взяли участь більше 500 учасників віком від 3 років. Було помітно, що кожен майбутній олімпієць бажав перетнути фінішну смугу першим, і до останнього метра тривала справжня боротьба.

Всі учасники були нагороджені солодкими призами і спортивною літературою.