«Бачу! Можу! Допоможу!» в Одеській області

 16.07.2019
Одеська область

В Одеській області пройшов Всеукраїнський велотур за участю незрячих людей «Бачу! Можу! Допоможу! », в якому беруть участь більше двох десятків спортсменів-любителів.

Подорож тривала 8 днів, в ході якої учасники двічі робили зупинку в Татарбунарах.

Про це розповіли в прес-службі Татарбунарського міської ради. «Двічі за короткий проміжок часу наше місто відвідали гості - учасники Всеукраїнського велотуру « Бачу! Можу! Допоможу! ». Всього, лише коротка зупинка молодих людей у ​​нас на шляху в Кілію і Вилкове, а потім назад в сторону Одеси, дві години  взаємного спілкування, гарячий борщ, пиріжки та фрукти, - зробили свою добру справу. Учасники велоподорожі дізналися, що є таке містечко з цікавою назвою - «Татарбунари», що тут живуть доброзичливі і гостинні люди. А ми, представники міської влади, побачили людей, сильних духом і волею », - йдеться в повідомленні.

У нинішньому році виповнилося п'ять років з моменту організації першого велотуру. За цей період часу його учасники побували в багатьох містах і селах України. Тісна співпраця громадської організації, в якій об'єднані всі незрячі люди, з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування допомагає учасникам велопробігу відчувати себе впевненими людьми з активною фізкультурно-спортивною практикою і життєвими установками.

Татарбунарський міська рада і особисто міський голова Андрій Глущенко в узгоджених діях з фермерським господарством «Вікторія» і його керівником Наталією Кожухаренко, а також підприємцем Ольгою Димитриевою постаралися створити сприятливі умови перебування в нашому місті всіх учасників велопробігу, який координувала представник Одеської обласної комунальної організації «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Алла Куликовська .

Ідея проведення щорічних велотурів належить засновнику Львівської громадської організації «Інститут українських студій» Миколі Пеху, який вже залишається тільки в пам'яті учасників велотурів. Протягом останніх двох років проходять велотури присвячені пам'яті цієї людини. Згадана громадська організація є організатором таких подорожей, при активній допомозі Посольства США.