«Біг миру» на Одещині

 22.07.2015
Одеська область

17-18 липня в м. Одеса за підтримки Всеукраїнського центру фізичного здоров`я населення “Спорт для всіх” пройшла факельна естафета «Біг миру».

Головною метою спортивного заходу - є залучення дітей, юнацтва і молоді до активних занять фізичною культурою і спортом, активного дозвілля, налагодження дружніх стосунків, порозуміння і взаємоповаги та єднання засобами фізичної культури і спорту.

Учасники команди факельної естафети з міст України Києва, Херсону, Миколаєва, Вінниці, Житомира, Бердянська та Одеси відвідали оздоровчі табори курортної зони дача Ковалевського та смт.Сергіївка. Протягом двох днів проведено 9 заходів в оздоровчих таборах : «Юний залізничник», «Юний романтик», «Знамя», «Вікторія», «Ласточка», «Зелена гірка», «Юний зв’язківець», «Ім.Гагаріна», «Мрія», «Плай» . В них взяли участь понад 2000 дітей.

Початком заходу були урочисті церемонії , привітання від директора центру фізичного здоров`я населення “Спорт для всіх” Алли Куликовської, голови громадської організації «Біг гармонії» Василя Мамотенка, передача із рук в руки всім присутнім палаючого факелу з найкращими побажаннями.

Основною програмою було спортивне та культурно-пізнавальне, розважальне видовище з рухливими іграми, піснями, танцями та показовими виступами, спортивних і художніх колективів оздоровчих таборів, шоу мильних бульбашок. А на завершення заходу – пробіг з факелом.

Діти з великим задоволенням зустрічали бігунів гучними оплесками і щирими посмішками. Накал пристастей, емоцій радості зашкалював. Та найбільше переповнювали почуття гордості, відповідальності за долучення до Бігу Миру, бігу заради гармонії , в якому в свій час брали участь сотні тисяч людей , серед яких знамениті люди світу і України.