Більше 900 одеситів взяли участь в олімпійському дні

 27.05.2019
Одеська область

В Одесі на території дендропарку Перемоги у рамках святкування Олімпійського дня відбулося спортивне свято з традиційним легкоатлетичним забігом. В головній події свята – масовому пробігу – стартували 790 чоловік: наймолодшій було три роки, найстаршій – 91.

Всі учасники та гості заходу мали можливість зустрітися і поспілкуватися з видатними одеськими спортсменами, ветеранами спорту: олімпійські чемпіони Віктор Михальчук, Яків Железняк, Микола Авілов, Олена Соколвська, Микола Мільчев, срібні призерки Олімпійських ігор Наталія Бурдецйна та Олена Кравацька, чемпіонка Європи з карате Аніта Серьогіна, яка поки тільки мріє про Олімпіаду.

Привітали учасників олімпійського дня голова відділення НОК України в Одеській області Микола Мільчев, начальник управління фізкультури і спорту Одеської обласної державної адміністрації  Валентина Кольчак, голова постійної комісії з освіти, культурі та спорту Одеської міської ради Олег Етнарович, голова Одеської обласної Федерації гандболу Сергій Гриневецький, Олімпійський чемпіон Микола Авілов.

На Церемонії відкриття Олімпійського дня були представлені хореографічні номери ансамблю «Сюрприз», черлідингу , а також показові виступу з Ушу, карате.

Крім забігу проведено і скандінавську ходьбу.

Свято проведено відділенням НОК України в Одеській області, обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».