Cемінар-нарада з працівниками оздоровчих таборів в Одесі

 03.07.2017
Одеська область

Олімпійське літо саме в розпалі. Одеська обласна комунальна організація «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» з управлінням молодіжної політики та спорту Одеської обласної державної адміністрації, відділенням НОК України в Одеській області провели низку спортивних заходів для дітей за місцем проживання та у місцях масового відпочинку, в тому числі у пришкільних оздоровчих таборах . І ось почались перші зміни в дитячих оздоровчих таборах усіх форм власності.

В дитячому оздоровчому комплексі «Юний зв’язківець» відбулась щорічна нарада з інструкторами фізичної культури і плавання , старшими вихователями оздоровчих таборів курортної зони Дача Ковалевського щодо організації і проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів «Олімпійське літо» та «Школа плавання» .

Було обговорено: графік проведення спортивно-масових заходів між оздоровчими таборами на період оздоровлення дітей І-ї, ІІ-ї, ІІІ-ї ІV -ї оздоровчих змін;

план-графік проведення заходів «Школа плавання» на пляжах 13-ї та 16-ї станцій Великого фонтану з участю інформаційної служби МНС в Одеській області та учасника олімпійських ігор Юрія Єгошина;

положення спортивних заходів : «Олімпійське літо», «Школа плавання» «Веселі старти», турніру з футболу, «Від спорту для всіх до олімпійських вершин», інші.

Особлива увага приділена техніці безпеки при проведенні спортивно-масових заходів, особливо на відкритих водоймах.

Оголошено огляд-конкурс на кращу постановку фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед дітей оздоровчих таборів за номінаціями:

найкращий оздоровчий табір;

кращий план-сценарій спортивного дня;

кращі фізкультурно-масові заходи для дітей;

найкращий інструктор з фізичного виховання ;

фотоекспозиція.

Нарада пройшла з успіхом. Всі присутні після вирішення низки питань мають підготувати дітей до участі у спортивних заходах, пропагуючи рухову активність, здоровий спосіб життя - «Ні дня без рухової активності».