Фестиваль «Козацькі розваги» в Одесі

 10.08.2016
Одеська область

Нещодавно в парку ім.Шевченка м.Одеса обласною комунальною організацією «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» проведено фізкультурно-спортивне, культурно-розважальне видовище «Козацькі розваги».

У програмі спортивного фестивалю : перетягування канату, армрестлінг, показові виступи з гирьового спорту та рукопашного бою.

До заходу було залучено курсантів та викладачів військової академії м.Одеса, університету внутрішніх справ та усіх бажаючих Одеситів і гостей міста. Їх в цей святковий день було багато.

Приємне враження справили красуні дівчата та справжні, сильні козаки зі своїм викладачем фізичного виховання Дмитром Полозенко, які вравно, легко, ніби надувними кульками, жонглювали та виконували різні вправи з восьми та шістнадцяти кілограмовими гирями та ще й козацьким танцем.

Усіх присутніх переповнювала гордість за наших сильних та мужніх майбутніх працівників органів внутрішніх справ. Курсанти демонстрували різні силові прийоми та вправи з предметами і без.

Захоплююче і азартно проходили змагання з армрестлінгу. Бажаючих помірятися силою, впевнених у собі було дуже багато. Тож тут відбувалися справжні баталії.

На завершення спортивної частини проведено перетягування канату. Змагання проводилося за двома віковими категоріями: серед дітей та серед дорослих. І перші і другі швидко згуртувалися у команди (більше 12), хлопчики і дівчатка, костюмовані герої і, звичайно, силачі.

Спортивний захід сприяв відродженню історико-культурних традицій українського народу шляхом залучення широких верств до занять фізичною культурою і спортом , презентації фізичних активностей, демонстрації сили, витривалості, енергії українських козаків.

Культурно-розважальну програму забезпечила комунальна організація «Парки Одеси».

З 17 до 22 годин звучала музика, виступали хореографічні та вокальні колективи. Усі присутні, вболівальники та учасники заходу гарно, активно, спортивно провели вихідний святковий день.