Фестиваль ранкової зарядки «Пліч о пліч» пройшов на Одещині

 28.04.2015
Одеська область

Одеський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» спільно з управлінням у справах фізичної культури та спорту обласної державної адміністрації щорічно організовує проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивно-масових заходів з 1по 30 квітня «Рух заради здоров’я» з нагоди Всесвітнього Дня здоров`я.

Ця добра традиція дає можливість реалізувати виховання у населення

стійкого інтересу i звички до систематичних занять фізичною культурою i спортом; сприяння до фізичного розвитку і загартування організму; популяризації здорового способу життя та активне дозвілля.

У нинішньому році протягом місячника «Рух заради здоров’я», який включав проведення легкоатлетичних та велосипедних пробігів, спортивних естафет, конкурсів, спартакіад, змагань з різних видів спорту, в усіх містах і районах області проводяться презентації ранкової зарядки , фестивалі «Пліч о пліч».

У рамках зазначеного проекту є : виконання масових колективних вправ у вигляді розминки , зарядка серед населення та спортивні змагання.

Обов’язковим елементом спортивного заходу є вправа, у якій усі учасники шикуються у шеренги, покладають руки на плечі один одному «Пліч о пліч» та в такій позі здійснюють деякі рухи (хвилі , покачування, інші), шо символізує - єдність .

25 квітня обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провів дану акцію «Пліч о пліч», у якій взяли участь більше 200 осіб різного віку. Вже проведені такі заходи в м.Кілія 74 учасники , Біляївці -110 учасників, Комінтернівську -150 учасників, Ставрово, Красноокнянський район . Попереду ще 2 таких заходи у м.Одеса серед молоді та міські і районні.

З огляду на важливе значення акції, позитивні емоції та побажання учасників, такі спортивні заходи заслуговують на систематичне проведення в закладах освіти, на виробництві серед населення різних вікових груп в Одеській області.