Фестиваль спорту в Одесі з нагоди Дня фізичної культури і спорту України

 11.09.2017
Одеська область

В Одеській області працівники спорту і спортсмени уміють досягати високих результатів та завжди активно з розмахом відзначають своє професійне свято. За традицією перша декада вересня насичена фізкультурно-оздоровчими, спортивно-масовими заходами з нагоди Дня фізичної культури та спорту України.

9 вересня, в Одесі на всіх спортивних майданчиках і стадіонах, в парках і скверах проведено чимало спртивно-видовищних заходів.

Серед них - традиційний щорічний забіг «Вгору по Потьомкінських сходах». Цього разу подолати на швидкість сходинки вирішили більш ніж 900 чоловік . Малюки-дошкільнята долали не всі 192 сходинки, а тільки два прольоти, з чим вони відмінно впоралися. Наймолодшому учаснику було всього шість років, найстаршому понад 70.

Грандіозно з фотовиставками, стендами, здобутими нагородами та показовими виступами проходила презентація дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста з 32 видів спорту, серед яких: легка атлетика, спортивна і художня гімнастика, всі види боротьби, ігрові види спорту - волейбол, футбол, баскетбол і навіть хокей з шайбою, тхеквандо, фехтування та інші.

Родзинкою спортивного фестивалю стало встановлення рекорду з наймасовішого виконання вправи "Планка". "Ми впевнені, що будь-яким спортивним заходам в місті тепер буде супроводжувати удача, адже офіційна кількість учасників рекорду склала 777 чоловік!" – зазначив, вітаючи одеситів. представник Національного реєстру рекордів Дмитро Яіцький. Найстаршому учаснику – 90 років.

А на головній сцені заступник мера міста Одеса Зінаїда Цвірінько, голова депутатської комісії Одеської міської ради з питань освіти, спорту, культури і туризму Олег Этнарович привітали всіх зі святом та вручили нагороди, цінні призи і сертифікати видатним спортсменам і тренерам, керівникам спортивних і громадських організацій, переможцям і учасникам Дефлімпійських ігор в Туреччині та призерам Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту в Польщі.

Протягом свята зі сцени лунали спортивні пісні, та виступи чарлідерів, вихованців УШУ, спортивної і художньої акробатики, і танців.

Крім того яскравими спортивними подіями Дня фізкультури і спорту в Одесі стали:

спортивний фестиваль Benefit sport EXPO на Морвокзалі;

«Спорт для всіх» у парку Шевченка - «Спортивний калейдоскоп», «Веселі старти»;

турнір з міні-футболу на стадіоні «Спартак»;

У Київському районі міста :

майстер-класи з гімнастичних видів спорту ;

«Тато, мама, я - спортивна сім'я»;

У Малиновському районі:

шаховий турнір;

спортивне свято «Веселі старти»

У Приморському районі):

- змагання з плавання (в Одеській гімназії №1 ім. А.П. Бистриної);

- районні спортивні змагання «Енергійна країна»;

 

У Суворовському районі:

- чемпіонат з футболу;

- спортивні змагання «Швидше, вище, сильніше».