«Козацькі розваги» до Дня Незалежності на Одещині

 31.08.2017
Одеська область

24 серпня 2017 року в місті Подільськ на привокзальній площі центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» був проведений спортивно-масовий захід «Козацькі розваги», присвячений святкуванню Дня Незалежності України.

В змаганнях взяли участь 14 учасників (7 команд), з яких 4 учасники приїхали позмагатись з міста Балта. Місто Подільськ представляли команди спортклубу «Акорд» (Лісовський Леонід та Стрецкул Сергій), поліції (Мельник Богдан і Паламарчук Владислав), МНС-1 (Смілянський Андрій, Легкохід Дмитро), МНС-2 (Гнатюк Владислав, Удовенко Анатолій), газового господарства (Лєкарь Віталій, Чехнюк Олександр) та 2 команди балтського спортклубу «Залізні мутанти» Балта-1 (Горожанкін Олександр, Франко Ігор) і Балта-2 (Гончарук Ярослав, Карпович Володимир).

З першого конкурсу стронгмени захопили увагу вболівальників перевертанням великого колеса (150 кг) на швидкість. П’ять разів в одну сторону і п’ять - в іншу.

Після першого конкурсу учасників привітав своїм чудовим виступом клуб спортивного бального танцю «Престиж».

Далі стронгмени приступили до другої вправи- «Армійський жим штанги». Вони піднімали з підлоги штангу вагою 50 кг до грудей та вижати її над головою. Це вправа на відлік часу.

Не обійшлось і без конкурсів для глядачів. Програма заходу була складена так, що вболівальники в перервах між конкурсами могли спробувати свої сили. Вони змагались на більшу кількість віджимань від підлоги, підйом гирі 24 кг. До богатирів їм, звісно, далеко, проте всі отримали призи та задоволення. Навіть дівчата мали змогу позмагатись. Для них був проведений конкурс зі скакалкою.

Після цього на імпровізований майданчик повернулись учасники «Козацьких розваг» і взялися до швидкої ходи з 2 гантелями по 50 кг у конкурсі «Прогулянка фермера».

І останнім, але аж ніяк не найлегшим змаганням стала вправа «Бій за місце». Її суть – видалення суперника з кола, тримаючи по краю дошку 2 метра довжиною.

Поки судді рахували бали та підписували грамоти перед глядачами знову виступили вихованці клубу «Престиж».

В підсумку змагань третє місце зайняла команда поліції (Мельник Богдан і Паламарчук Владислав), друге – команда Балта-1 (Горожанкін Олександр і Франко Ігор). А переможцями усього турніру стала команда Балта-2 (Гончарук Ярослав та Карпович Володимир).

Суддею змагань був директор центру Конюхов Вячеслав Валерійович. Подільський центр «Спорт для всіх» дякує учасникам за той приклад, який вони подають молоді і висловлює сподівання, що бажання стати такими ж сильними як учасники турніру, забере з вулиць багато юних подільчан.