Одеса: школа плавання – свято на воді

 07.08.2015
Одеська область

Протягом червня, липня на Одеських міських пляжаж справжні свята для дітей влаштовувала обласна комунальна організація «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Практичні навчання, спортивні конкурси, оздоровчі естафети , майстер класи з плавання, іструктажі, правила поведінки на відкритих водоймах дарували дітям професійні інструктори, майстри спорту та рятувальники.

Один из таких заходів проведено перед вихідними на пляжі 13 станції Великого Фонтану м.Одеса для дітей оздоровчих таборів «Юний романтик», «Казковий» та дітей відпочиваючих з батьками на пляжі більше 500 дітей.

Спочатку працівниками центру «Спорт для всіх» та фізруками проведено цікаві веселі, естафети на піску і на воді, рухливі ігри з елементами плавання. Отримавши заряд енергії, бадьорості і гарного настрою, діти налаштувалися на майстер-клас від досвідченого методиста навчально-методичного центру цівильного захисту та безпеки життєдіяльності Одеської області Олександра Тішаєва.

Він разом з Андрієм, членом обласної дитячої організації «Школа безпеки» та начальником відділу комунальної установи спасально-водолазної служби Одеської міської ради Олегом Мироновим провели бесіду про поведінку дітей на відкритих водоймах, познайомили присутніх зі спасально-водолазним спорядженням та практично показали усі методи і прийоми спасання на воді і надання першої медичної допомоги.

Усі присутні узнали багато нового та корисного. Бажаючі мали змогу показати набуті настанови та знання на практиці.

Після практичних занять було підведено підсумки конкурсу скульптур із піска. Творчість дітей безгранична. Кожна їз 10 команд проявили талант, фантазію, в результаті чого на пляжі виросли маєтки, замки, башні, різні фігурки. Діти були горді від своїх творінь та похвали друзів і усіх прохожих.

Цей гарний, сонячний день, провений дітьми з користю в руховій активності, з купанням, спортивними конкурсами, змаганнями, організовано в рамках Всеукраїнських заходів «Школа плавання» з пізнавально- виховною метою та набуттям практичних навичок плавання, поведінки на воді.

Учасники заходу отримали дипломи та подарунки від Одеського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Попереду – майстер-класи для дітей від Юрія Єгошина , майстра спорту міжнародного класу з плавання, фіналіста Олімпійських ігор, багатократного переможця і призера чемпіонатів Європи, універсіад, призера чемпіонатів світу.