Родинні змагання з шашок стартували на Одещині

 29.11.2016
Одеська область

У суботу, 19 листопада 2016 року, в міському шахово – шашковому клубі Подільським міським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Одеської області був проведений сімейний шашковий турнір.

Метою змагань було створення умов для інтелектуального сімейного відпочинку, обмін досвідом між шашистами різних поколінь, популяризація та розвиток шашок в місті, залучення аматорів шашок до змістовного відпочинку у вихідні дні та підвищення рівня спортивної майстерності.

Десять родин – учасників взяии участь в турнірі, який проводився за коловою системою в 9 турів. До складу команди входили – одна дитина та двоє дорослих, які знаходяться у родинних відносинах (це могли бути батьки, дідусі та бабусі, сестри й брати і т.д.).

Такі змагання цікаві тим, що на відміну від більшості конкурсів, в яких діти виступають, а дорослі плескають у долоні , тут всі учасники є гравцями і вболівальниками одночасно. При ситуації, коли першими зіграли тато і дитина, і один виграв, а другий програв, то і мама розуміла, що командний результат залежить від неї, і знаючи, як переживають тато і особливо дитина, старалась здобути переможні очки для своєї сім’ї.

Боротьба за призові місця виявилась досить напруженою. 5 команд реально претендували на вихід в трійку призерів, але лише одній вдалось уникнути поразок і посісти 1 призове місце – це сім’я Лазарець з результатом 18 очок (капітан команди Олександр – учень 1 класу ЗОШ №6; батько Віктор Олександрович- підприємець; дідусь – Олександр Маркович – вчитель фізики та математики в Глубочанській ЗОШ). З однією поразкою та однією нічиєю виборола 2 призове місце сім’я Дімпул –результат 13 очок (капітан -Роман учень 4 класу ЗОШ №2; батько Костянтин Вікторович – підприємець; бабуся Лариса Володимирівна – пенсіонерка). Третє місце з двома поразками посіла сім’я Дідур з результатом 12 очок (капітан Анна – учениця 4 класу ЗОШ№5; батько Олександр Сергійович – газове господарство; брат Андрій – учень 8 класу ЗОШ №5). Варто відмітити учасника змагань - Цинського Артема. Він єдиний з дітей зіграв 9 турів без жодної поразки, але йому не хватило балів стати переможцем тому, що у його команді була лише мама Світлана. Бажаємо перемоги Артему в наступних турнірах.

Призери змагань були нагороджені грамотами центру «Спорт для всіх» та подарунками. Головний суддя змагань Гуменюк Валерій Семенович.