Спорт без кордонів: як в Одесі зустрічали незвичного гостя

 18.07.2019
Одеська область

14 липня на стадіоні ФСТ «Динамо» представники спортивної громадськості та видатні спортсмени Одещини зустрічали ультрамарафонця Айдаса Ардзіяускаса.

Айдас – громадянин Литовської Республіки, працює пожежником і здатен пробігти неймовірно довгі дистанції. Одеська область стала частиною його забігу, що розпочався з Нордкапу у Норвегії та закінчується в Порто Кагіо, Греція. Усього, спортсмен планує подолати понад 6 000 км. Представники Одещини дві години спілкувалися з Айдасом, дізналися про його неймовірну історію, систему підготовки та про труднощі, які спіткають бігуна на його складному шляху.

Варто зазначити, що це далеко не перший забіг Айдаса. Так, він вже встиг подолати шлях від Лос Анджелесу до Нью-Йорку, таким чином, повністю пересікши Сполучені Штати Америки з заходу на схід. Ще був забіг з африканської пустелі Дакар до Вільнюса, Литва, протяжністю майже 9 000 км.

Проте цей забіг є дещо унікальним для Айдаса, адже вперше він подорожує на самоті. Все необхідне в дорозі він перевозить у спеціальному візку, вагою близько 40 кг, який Айдас вимушений штовхати перед собою.

Після зустрічі Айдаса супроводили за межі міста і він продовжив свій складний шлях.