Спорт для всіх єднає Україну!

 07.08.2015
Одеська область

2-4 серпня поточного року Одещина долучилася до міжнародного велопробігу «ВСІ ЗА МИР».

Цей спортивний захід міжнародний велотур №5 “ За мир” ім. Джумбера Давидовича Лежава, стартував за благословенням Патріарху Усія Грузії ІліЇ ІІ, в місті Києві 26 червня 2015 року о 10.00 біля посольства Грузії.

Його метою є - проведення миротворчої міссії, зупинити війну в Україні, відновити взаємозв`язки між людьми, показати, що народ Грузії співчуває народу України, бажає миру. До того ж, популяризація здорового способу життя, заняття спортом , а саме велоспортом. Програма Велотуру з 26.06 по 24.08 2015 року охоплює 45 міст України, більше 40 мільйонів мешканців.

Напередодні, Надар Берідзе проїзджаючи Одещиною, зупинився у селі Раухівка та у смт.Березівка, зустрічаючись з керівниками і спортивним активом, а вже звідти мав напрямок на Одесу.

Головна урочиста церемонія зустрічі відбулась в місті Одеса в парку імені Т.Г.Шевченка.

Шановного гостя зустрічали з хлібом та сіллю.

У спортивному святі взяли участь : Володимир Перелазний - майстер спорту міжнародного класу, учасник гонок Веломир, і чемпіонату світу та міжнародних гонок, чемпіон літніх ігор памяті М.М.Бак серед ветеранів;

Євген Назаренко - головний спеціаліст управління у справах фізичної культури та спорту Одеської обласної державної адміністрації, майстер спорту міжнародного класу зі стрільби кульової, багаторазовий чемпіон України;

Марина Манько - в.о головного спеціаліста відділу масової роботи і кадрів управління фізичної культури та спорту Одеської міської ради;

Алла Куликовська - директор Одеського обласного центру фізічного здоров`я населення "Спорт для всіх" та представники спортивного активу велосипедистів міста, ветерани велосипедного спорту, юні велогонщики, представники Гімназії №1, учасники Критичної маси, Вело-бульвару, Вело-Одеси на чолі з капітаном - Гуржиєм Сергієм.

Крім спортсменів урочиста зустріч привернула увагу відвідувачів парку, перехожих, одеситів та гостей міста.

Спілкування було дружнім . Одесити розповіли про розвиток велоспорту в області, про свої досягнення та успіхи. Надар Берідзе познайомив з метою велотуру “Всі за мир” та поділився приємними враженнями від Одеси і одеситів. Адже це його другий , бажаний візит в Одесу.

Та головна спортивна частина була попереду. Надар Берідзе, разом зі спортсменами і усіма бажаючими здійснив велопробіг від парка ім.Т.Шевченка Трасою здоров’я до Аркадії, зупиняючись біля красивих місць: відомого Ланжерону, Отрада, 9 станції Великого Фонтану. Не залишилися непомітними і спортивні майданчики уздовж поберіжжя та у місцях масового відпочинку .

Усі були приємно вражені.Одесити поповнили багаж знань про видатних спортсменів Грузії. Посланець миру узнав більше про найкращий край -Одещину з її славетними, добрими трудолюбивими і спортивними людьми та ще раз переконався в дружніх стосунках і взаємній повазі.

4 серпня відбулася спортивно-творча зустріч з дітьми оздоровчого табору «Юний залізничник». Надар Берідзе взяв участь разом з дітьми (160 осіб) у ранковій руханці. А потім у теплій дружній обстановці обмінялися запитаннями та відповідями. Діти, як завжди, виявилися допитливими та прозорливими, показали свою вихованість, ввічливість, та повагу до гостя.

Спортивний захід проводився за підтримки управління у справах фізичної культури і спорту обласної державної адміністрації та обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».