Спорт для всіх – радість життя

 02.10.2019
Одеська область

Під таким гаслом проведено шостий одеський фестиваль «Планета довгожителів» для людей похилого віку в парку ім. Шевченка з 29 по 30 вересня.

У рамках фестивалю  29 вересня свою програму провела  Одеська обласна комунальна організація «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Спортивна програма розпочалась з яскравого показового виступу Миколи Антоновича Пасічника - майстра спорту СРСР з боротьби самбо та рукопашного бою,  чемпіона України серед майстрів спорту-ветеранів з боротьби самбо.

На сцену Микола Антонович вийшов з чемпіонською стрічкою, на якій виблискували більше півтори сотні медалей за перемоги у найпрестижніших змаганнях. Богатир продемонстрував свою силу, зав’язавши вузлом 200-міліметрові цвяхи і розірвавши одним ривком цілу колоду карт гнув на шиї й коліні товсті смуги металу, ходив і лежав на битому склі, обпалював тіло палаючими факелами.

Працівники Центру почали знайомство з довгожителями  танцювальною аеробікою для тих кому за 70.

Наступним блоком став танцювальний батл «Битва поколінь». Свої танцювальні здібності демонстрували бабусі під мелодії твісту, вальсу та інших добре знайомих їм композицій. Дітлахи танцювали під сучасні ритми.

Родзинкою свята стали «Веселі старти» для літніх людей. Передача гімнастичної палиці над головою, перенесення м’яча на ракетці, фізичні вправи, конкурси з обручами – такі легенькі завдання були заплановані працівниками Центру. Але учасники показали справжню спритність та спортивну форму, навіть самі ускладнювали завдання , особливо, коли почали пролазити крізь обруч , ще й виконували стрибки, як на скакалці. Вони насолоджувалися рухами , відчуваючи повноту життя.

Завершенням спортивного дня було спільне чаювання та частування «богатирською кашею» і солодощами, фото на пам'ять.

Сказати про гарний настрій , це було б неповним враженням. Позитивні емоції зашкалювали у всіх присутніх. Літні люди щиро дякували працівникам центру «Спорт для всіх». Голова правління ГО «Всеукраїнський союз активного довголіття « ІТ-бабусі » Ольга Філіппова вручила Подяку та висловила сподівання на нові зустрічі.