Спорт для всіх – здоров’я кожного.

 06.04.2020
Одеська область

Одеська обласна комунальна організація «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» щиро вітає із Всесвітним днем здоров’я та бажає міцного здоров’я на довгі роки, позитивних емоцій, енергії та гармонії.

Адже здоров’я – це найцінніше в житті кожної людини. І його слід берегти та зміцнювати. А найкращий, найдоступніший, найдешевший та цілком перевірений шлях до здоров’я –це рухова активність, фізична культура та здоровий спосіб життя.

Працівники обласного центру «Спорт для всіх» у 2019 році провели 119 фізкультурно-оздоровчих, спортивно- масових заходів, у яких взяли участь 23320 осіб різного віку, у тому числі діти із багатодітних малозабезпечених сімей, воїнів АТО, з девіантною поведінкою та обдаровані і талановиті.

Найефективнішими були спортивно-видовищні масові дійства (це прогресивний досвід роботи та проект Одеського обласного центру на Всеураїнському рівні) : спортивні фестивалі , свята , Дні спорту та здоров’я, Дні сімейного активного дозвілля інші. Зокрема:

«Олімпійське літо» (31захід - 4732 учасників),«Школа плавання» (14 заходів - 2580 учасників) для дітей у літній канікулярний період та у оздоровчих таборах;

«Спорт для всіх у парках і скверах» (7 заходів – 2970 учасників);

«Тиждень дворового футболу» (7 заходів -392учасників);

«Здорова молодь – здорова нація» ( по 600 учасників на кожному) ,

«Мама, тато, я – спортивна сім’я». У сімейних перегонах взяли участь більше 5 тисяч сімей області, на обласному фестивалі 18 сімей;

фізкультурно-оздоровчі заходи з нагоди державних, релігійних і місцевих свят та в рамках міських фестивалів «Тижні добрих справ», «Я хочу в Одесу», «Бачу. Можу. Допоможу» - велопробіг для незрячих велосипедистів; інші.

Другий рік поспіль 200 дітей пільгової категорії взяли участь у масових спортивних святах Урок Миру на спортивному комплексі Національного університету « Одеська юридична академія» та 700 учасників у заходах «Ти зможеш, якщо зміг я» у п’яти спеціалізованих навчальних закладах області.

У 2019 році команди Одеської області успішно взяли участь в усіх Всеукраїнських заходах: «Спортивна зима» у с.Сонячна Долина Чернівецької області - представляли Одеську область Подільський Центр; «Здорова молодь – здорова нація» у м. Херсон – Ізмаїльський Центр; «Мама, тато, я – спортивна сім’я» у Конча Заспа та у спартакіаді серед працівників Центрів у м.Луцьк - Южненський центр ; «Козацькі розваги» у м. Київ - Білгород -Дністровський Центр та за бажанням поза конкурсом Одеська команда, у складі якого була жінка.

Крім фізкультурно-оздоровчих, спортивно-масових заходів з 1 по 30 квітня центр «Спорт для всіх» спільно з управлінням фізичної культури і спорту ОДА провели в області місячник «Спорт для всіх – спільна турбота» з упорядкування, ремонту та облаштування спортивних майданчиків.

У нинішньому році успішно стартували та за планом роботи провели фізкультурно-оздоровчі , масові заходи за напрямком «Спортивна зима» та команда м.Біляївки виборола 1 місце у Всеукраїнських заходах у місті Київ на гірськолижному комплексі "Гірка Голосієво".

Проведели спортивні фестивалі з нагоди свята «Масляна» та розпочато проведення заходів «Рух заради здоров’я».

Сподіваємося та маємо надію , що незабаром той час коли ми знову зустрінемося на спортивних майданчиках, у парках, скверах , трасах здоров’я, за місцем проживання зі своїми фізкультурно-оздоровчими програмами, до яких залучатимуться усі бажаючі , які небайдужі до свого здоров’я , активного спортивного дозвілля.

А поки, що ми сформували банк ссилок та порад для занять руховою активністю, фізичними вправами дома, у колі сім’ї. Це гарна нагода для формування родинних традицій щодо занять фізичною культурою і спортом, здорового способу життя, зміцнення психологічних та емоційних стосунків в сім’ї, активного сімейного дозвілля.

Займайтеся фізичною культурою і спортом та будьте здорові!