Спортивне сімейне свято на Одещині

 19.04.2016
Одеська область

Спортивно-видовищне дійство - обласний фестиваль «Мама, тато, я-спортивна сім’я» проведено 16 квітня на Одещині.

Задовго до початку спортивного заходу діти, батьки, малеча заповнили весь майданчик спортивної зали Южненського Палацу культури «Дружба», виконуючи різні вправи, розминаючись, прицілюючись до футбольних воріт, баскетбольного кільця.

Початком фестивалю була церемонія урочистого відкриття з використанням державної символіки – прапору та гімну України.

Усі найспортивніші сім’ї з міст і районів області, під дикторський текст і спортивні мелодії, пройшли урочистою ходою. Очолили святкову колону сімї-переможниці та учасники Всеукраїнських фестивалів : сім’я Луців, Шульженка Олександра, Шульженка Володимира, Дрябчуків. Захоплюючою і цікавою була презентація команд з літературними композиціями , речівками і девізами.

Вітали усіх присутніх Алла Куликовська, директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», заступник начальника управління освіти , культуры, спорту і молодіжної політики Южненскої міської ради Світлана Алексєєва та Заслужений тренер України, Людмила Чебан. А відкрив спортивний фестиваль Юрій Чебан - олімпійський чемпіон.

Спортивна родина Чебан – взірець та приклад для наслідування. Людмила Василівна акцентувала увагу на вихованні найважливіших моральних цінностей та впевненості, рішучості і наполегливості в досягненні мети. Адже вона виростила доброго сина та гордість України. А усі присутні фотографувалися з видатним спортсменом, брали автографи та побажали Юрію успіхів і перемоги на Олімпійських іграх у Ріо-де Жанейро.

Спортивна частина : 6 комбінованих естафет «Футбол», «Полоса

перешкод», «Стрітбол», « Зимова», «Перенесення вантажу», «Посадка картоплі» на швидкість, влучність, витривалість, рішучість, силу та вікторина проходила під бурхливі оплески, кричалки вболівальників.

На спортивному майданчику вирували справжні баталії , командний дух і спортивний азарт, та прагнення до перемоги. Все це придавало змаганням за найкращу сім’ю Одещини значимості, високого рівня.

Перемогу та право представляти Одеську область на Всеукраїнських змаганнях у запеклій боротьбі серед 18 команд виборола сім’я Шульженків – Олександр, Наталля та донька Юля.

Протягом фестивалю культурно-розважальну програму забезпечували: студія сучасного і естрадного танцю «Золота рибка», групи брейкданс «Соут», школа Чарлідинга «Імпульс». Захоплюючими танцями, різнобарвними костюмами, широкими посмішками придавали святковості, сприяли гарному настрою, позитивним емоціям.

На завершення фестивалю відбулася церемонія нагородження. Команди переможниця та призери отримали Кубки, грамоти, цінні подарунки. Усі учасники - грамоти і подарунки, судді, волонтери та обслуговуючий персонал-грамоти.

Нагороди та подарунки надали обласний центр «Спорт для всіх», відділення НОК України в Одеській області.

Спортивний фестиваль проведено за підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту Одеської обласної державної адміністрації.

Директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» подякувала усім учасникам та тим, хто допомагав у проведенні заходу.

Усі присутні висловили вдячність за хороший настрій, приємні емоції, теплий прийом, високий рівень організації та проведення сімейного свята.