Спортивно-оздоровчі заходи до Дня похилого віку на Одещині

 20.10.2019
Одеська область

Южненський міський центр «Спорт для всіх» провів два спортивно-масові оздоровчі заходи з нагоди Дня похилого віку.

На міському стадіоні відбувся міні-футбол серед ветеранів.  В ньому взяли участь спортсмени віком від 40 років – 2 колективи з міста Южне, команда з Березанки та Миколаєва. Чотири команди зіграли за системою «кожний з кожним».

За підсумком турніру бронзові медалі отримали гравці команди «Березанка». Срібло у южненського колективу «Динамо». А перше місце посіла миколаївська команда «Водник».

Нагородження розпочали з вручення індивідуальних нагород. Найкращим голкіпером турніру став гравець команди «Березанка» Василь Фуштар. Кращий нападник - гравець южненської команди «Динамо»,Олександр Прохода. Найкориснішим гравцем визнано В’ячеслава Хокіна, який виступає за колектив «Водник» з Миколаєва.

Взагалі ветеранський рух в місті досить активний, по вівторках та четвергах ветерани тренуються на міському стадіоні. Збираються більше 20 людей  та грають у футбол гравці різного віку,  деяким  вже за 60.

Турнір серед ветеранів є традиційним протягом останніх п’яти років.

13 жовтня  Южненський міський центр «Спорт для всіх» провів шаховий турнір присвячений Дню похилого віку і зібрав сильніших шахістів міста в вікових категоріях 50+, та 65+. Турнір відбувся за колової системою з урахуванням часу 5-3.

В віковій категорії 50+ трійка переможців:

  • І місце – Курган О.
  • ІІ місце – Ніжельский С.
  • ІІІ місце – Лінг Ю.

Вікова категорія 65+

  • І місце – Петренко М.
  • ІІ місце – Петров В.
  • ІІІ місце – Горбач П.

Переможці та призери були нагороджені грамотами, медалями та цінними подарунками.

Приємно, що є ветеранські команди. Радує  коли люди старшого віку подають приклад здорового, активного способу життя, тренуючи  тіло та мозкову діяльність.