Святкування Дня захисника України та Дня українського козацтва на Одещині

 20.10.2019
Одеська область

В місті Южне, з нагоди Дня захисника України та Дня українського козацтва, на площі Перемоги, пройшли «Козацькі забави».

Організатор свята- міський центр «Спорт для всіх». Цього року воно відбувалось у новому форматі, якщо раніше участь у конкурсах брали глядачі, то цього-річ команди були відібрані заздалегідь.

Учасниками стали 4 колективи. Команда «Гайдамаки» представляла Навчально-виховний комплекс № 2. Колектив під назвою «Південний Сокіл» від Авторської школи Гузика. «Динаміт» – команда центру «Спорт для всіх», її учасники – вихованці секції пауерліфтингу, тренер Хомовський В.П. Ще одна команда центру «Спорт для всіх»  – «Шершні», її учасники – вихованці секції кіокушин карате, тренер Парфеній Д.В.

 Колективи пройшли випробування, в яких демонстрували швидкість, спритність та кмітливість. Як наприклад, зробити зі стрічки тризуб або станцювати гопак. За підсумком конкурсів перше місце посіла команда «Шершні» центру «Спорт для всіх».

Підводячи підсумок, можна казати, що основні цілі та завдання,а саме: популяризація здорового способу життя; пропаганда фізичної культури і спорту; організація молодіжного дозвілля, особливо серед молодого покоління були досягнуті.