Свято дворового футболу в Одесі

 30.05.2016
Одеська область

24 травня 2016 року місті Одеса на стадіоні «Спартак» обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» провів фінальні змагання в рамках Всеукраїнських спортивно - масових заходів з дворового футболу .

Спортивний захід проведено з метою популяризації здорового способу життя, залучення дітей та підлітків до занять фізичною культурою і спортом, запровадження сучасних стандартів активного дозвілля.

Змагання з дворового футболу - найулюленішої, найпопулярнішої, наймасовішої гри в Одеській області проводяться протягом року за місцем проживання у дворах, на спортивних майданчиках у парках, скверах, стадіонах, в місцях масового відпочинку населення , оздоровчих таборах. Тож у районах і містах області визначилися переможці і найкращі гравці.

За право першості на фінальних заходах у старшій віковій категорії 15-16 років змагалися команди загальноосвітніх шкіл № 73 і № 52 Суворівського та Приморського районів м.Одеса. У віковій категорії 13-14 років змагалися команди загальноосвітніх шкіл № 52, № 48, школа «Гармонія» м.Одеса та команда «Чорноморськ».

Футболісти показали гарну командну гру, свої уміння, майстерність, азарт та прагнення до перемоги.

У старшій групі перемогла команда ЗОШ №73. Серед команд молодшого віку перше місце та право представляти Одеську область на Всеукраїнських заходах з дворового футболу виборола команда «Чорноморськ», друге місце –школа « Гармонія», третє – ЗОШ № 48.

Привітала та вручила Кубки, грамоти і подарунки директор обласного центру фізичного здоров’я наседення» Спорт для всіх» Алла Куликовська.

Вже через три дні у м.Київ серед 18 команд віком 13-14 років Одеська область стала чемпіоном.

Приємно відмітити, що на Всеукраїнському рівні заходи з дворового футболу проводяться вдруге ( започатковано у 2015 році) та вдруге Одеська область виборола перше місце. Перехідний Кубок знову повернувся на Одещину. Вручив нагороди Владислав Ващук.