Свято мужності, сили, здоров’я та гармонії на Одещині з нагоди дня Захисника України та Дня Українського Козацтва

 19.10.2017
Одеська область

Серед низки спортивних заходів, які проводилися обласною комунальною організацією «Одеський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» з 13 по 15 жовтня з нагоди дня Захисника України та Дня Українського Козацтва, наймасовішими та найвидовищними були військово-спортивні дійства у парку ім. Т.Г.Шевченка.

Програма спортивного фестивалю, як завжди, насичена та різноманітна. Перший блок – це яскраві, енергійні показові виступи юних козачат Одеського осередку Міжнародної Федерації Бойового Гопака, керівник Тарас Перегинчук .

Далі привернули увагу своїм екіпіруванням та амуніціями рицарі клубу Середньовiкового iсторичного бою «Каттегат», керiвник Вiталiй Мезенцев. Під оплески присутніх вони показали елементи справжніх боїв.

Вкотре, свою високу майстерність, продемонструвала команда тхеквандо спортивного комплексу "Art sport ", Президент Федерації Ветеранiв Тхеквандо України-Артур Седракян.

Другий блок спортивного фестивалю організатори присвятили дітям, їх було більше 60-ти. У « Веселих стартах» з радістю прийняли участь діти, які відпочивали з батьками та запрошені , діти бійців АТО, із багатодітних і малозабезпечених сімей громадської організації " Сімейний правопросвітницький клуб " Одеська мрія", керівник Галина Фют. На майданчику вирували позитивні емоції, веселий гомін та неприховані щирі дитячі посмішки, радість і задоволення.

Родзинкою спортивного фестивалю стали випробування для справжніх чоловіків, наших захисників - військовослужбовців Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

В них взяли участь команди : Одеського загону морської охорони, керiвник - капiтан I рангу Дмитро Самарський;

Одеської окремої авiацiйної ескадрилії, керiвник - полковник Артем Забродоцький;

Одеського прикордонного загону, керiвник - пiдполковник Сергiй Лаврентьєв.

Військовослужбовці змагалися з:

підняття ваги (32 кг.);

віджимання від підлоги (за 1хв.);

перенесення ваги (50 кг.);

перетягування канату.

Захоплююче і азартно проходили справжні баталії. Учасники демонстрували гарну фізичну підготовку, силу, витримку, чіткість, злагодженість, командний дух.

Усіх присутніх переповнювала гордість за наших сильних та мужніх захисників.

На завершення свята проведено флешмоб " За мир та єдність". Діти вручили військовослужбовцям кульки та голубів (паперопластика) - символ миру на Землі, яких виготували вихованці Окнянського районного Будинку дитячої і юнацької творчості, директор Валентина Жембій.

День пройшов спортивно та активно. Протягом усього спортивного заходу звучала красива музика у виконанні військового оркестру, що підіймала настрій та створювала святкову атмосферу.

Усі учасники заходу були нагороджені грамотами та цінними призами від обласного Центру " Спорт для всіх", громадської організації " Сімейний правопросвітницький клуб " Одеська мрія" та комунального підприємства «Парки Одеси».

Спортивний захід сприяв відродженню історико-культурних традицій українського народу шляхом залучення широких верств населення до занять фізичною культурою і спортом , презентації фізичних активностей, демонстрації сили, витривалості, енергії української армії та козаків.