В Одеській області запрацювала координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання

 17.08.2017
Одеська область

15 серпня в Одеській обласній універсальній бібліотеці ім. М.С. Грушевського відбулося перше засідання учасників координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання під головуванням заступника голови Одеської обласної державної адміністрації з гуманітарних питань Сергія Колебошина.

До складу ради увійшли працівники освіти, культури, фізкультури і спорту, члени громадських організацій, у тому числі директор Одеської обласної комунальної організації «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Алла Куликовська.

Під час засідання координаційної ради учасниками було запропоновано і обговорено кілька десятків програм з національно-патріотичного виховання за основними напрямками: освіта, медіа, соціальний захист, культура , мистецтво, військово-патріотичне виховання і спорт.

Захід було проведено у форматі «світового кафе» - інноваційного процесу взаємодії членів наради, що спрямований на широкий обмін думками, ідеями й досвідом. Учасники сідають за тематичними столиками, спільно обговорюють усі важливі питання, а через деякий час переходять до інших столиків. На думку експертів такі раунди обговорень створюють живу «мережу» обміну думками й розширюють та поглиблюють колективні знання.

Саме за одним з таких столиків «Патріотичне виховання і спорт» протягом наради було розроблено комплекс заходів щодо розвитку патріотичного виховання засобами фізичної культури і спорту серед усіх верств населення, особливо дітей і молоді.

Акцентувалася увага на : розвитку національних видів спорту- бойовий гопак, спас, хортінг, які затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2017 року;

відновленні проведення районних, обласних спартакіад з допризивною молоддю;

удосконаленню проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»),

сімейного активного спортивного дозвілля, « клубу вихідного дня» патріотичного напрямку - легкоатлетичні та велопробіги по місцям бойової слави; туристичні походи, екскурсії та ще більше 30 заходів.

Як запевнив Сергій Колебошин, усі без винятку ідеї, що були розроблені під час наради, в подальшому будуть розглянуті більш детально, а найефективніші з них будуть забезпечені усім необхідним для їхньої повної реалізації .