Велопробіг «Бачу! Можу! Допоможу!» просторами Одещини

 10.07.2019
Одеська область

На Одещині вже традиційно пройшов велопробіг «Бачу! Можу! Допоможу! Одещина»  на велосипедах-тандемах, де на другому місці крутять педалі незрячі люди.

Всього  кілька днів минуло по завершенні велопробігу «Бачу! Можу! Допоможу! Одещина», а пережиті емоції настільки яскраві, що варто лишень заплющити очі і миттєво опинишся на прогулянковому катері у Вилково, що прямує до Нульового кілометру, чи на Білгород-Дністровській фортеці, або й на Затокському пляжі у передостанній вечір пробігу. Лишень вісім днів, а вражень і позитивних згадок чи не на весь наступний рік.

Вже п’ятий рік поспіль  команди велопробігу «Бачу! Можу! Допоможу!» на велосипедах-тандемах, де на другому місці крутять педалі незрячі люди, долють дороги України, знайомлячись з місцевими мешканцями і архітектурними та історичними цікавинками, утворюють нові дружні стосунки, відкривають для себе світ природи нашої батьківщини, всесвіти душ своїх друзів і у радості цих відкриттів немає значення,чи твій друг, твій партнер по велосипеду-тандему, бачить чи ні.

Втім разом із позитивними емоціями в серці панує безмежна вдячність. Перш за все, автору цієї ідеї незрячому львів’янину Миколі Пеху, який, на привеликий жаль, пішов з життя буквально за кілька днів до того, як стало відомо, що «Бачу! Можу! Допоможу!»-2015 відбудеться.

Але його ідея із маленького зернятка розрослася у велике дерево. І цього року, на відміну від попередніх років  має відбутится аж три велопробіги. Перший вже стався на Одещині, не за горами Харківський, а наприкінці літа, навіть міжнародний – Львів-Берлін.

Окрему подяку учасники велопробігу «Бачу! Можу! Допоможу Одещина»! зі салоганами «Хочу в Одесу! Все пройшло , як один чудовий день!» висловлюють :

  • Одеській обласній державній адміністрації, управлінню фізичної культури і спорту, департаменту охорони здоров'я ОДА; Головному управлінню національної поліції в Одеській області;
  • Одеській обласній комунальній організації «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та окремо його директору Аллі Куликовській за бездоганну логістику та  вміння терміново приймати комфортні для всіх учасників заходу рішення;
  • керівникам  і працівникам Маяківської і Шабівської сільських  ОТГ , Вилківської міської ОТГ, Одеської, Татарбунарської,   Білгород-Дністровської міських рад, Миколаїки-Новоросійської  сільської ради,  Михайлівської спеціальної ЗОШ-інтернат для дітей з вадами розумового розвитку;
  • Народному депутату України Сергію Кивалову і Дмитру Волошенкову та іншим небайдужим людям, що траплялися велосипедистам на їхньому шляху

Їх підтримка та гостинність і дружелюбність жителів одещини була відчутна протягом усього велопробігу:

безкоштовне комфортне, проживання;  харчування; часткова матеріальна підтримка ;  часткове забезпечення продуктами і солодкою водою; та екскурсії  до Музею води Біляївської водозабірної станції «Дністер», до Вилківського краєзнавчого музею Шарова, на Нульовий кілометр, до Білгород-Дністровської фортеці та до Центру культури вина «Шабо» .

Зважаючи на власний досвід, учасники велопробігу щиро бажають усім у колообізі буденних справ і проблем, все ж таки знаходити час на відпочинок, на подорожі та спілкування з друзями. Адже саме ці речі здатні зарядити наші серця позитивом і радістю.

Від імені учасників  велопробігу «Бачу! Можу! Допоможу! Одещина»  

незабутні враження виразила Світлана Стрельцова представник громадської організації "Боротьба за права"