Діти з Рівного знову перемогли в спортивних змаганнях

 18.05.2017
Рівненська область

Вже чотири роки поспіль на Рівненщині проходить обласний спортивно-масовий захід серед дітей молодшого шкільного віку «Фестиваль естафет». Такі змагання відбуваються щорічно в три етапи протягом навчального року. Цього разу найсильніші колективи боролися за нагороди фіналу в приміщенні НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів — спеціалізована спортивна школа» №26 м. Рівного. Місце проведення було обране не випадково, адже спортивна база школи є однією з найкращих в області. Тут функціонує чотири класи поглибленого вивчення фізичної культури, а для школярів запроваджено уроки плавання, обладнано сауну, штучне поле для гри в міні-футбол, природне футбольне поле, та багато іншого, що дозволяє дітям повноцінно фізичного розвиватися.

Також в школі знаходиться єдиний в Україні кабінет футболу. З історією його створення і нинішнім функціонуванням класу, учасників заходу познайомив директор школи, заступник голови Відділення НОК України в Рівненській області Володимир Дзюбак.

Перед початком командних змагань з вітальним словом до учасників заходу звернувся директор комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, голова Відділення НОК України в Рівненській області Микола Петренчук. Він розповів дітям про історію проведення в області «Фестивалю естафет» і побажавши всім успіху, а найкращим перемоги, оголосив про офіційний старт змагань.

Програма заходу складалася з командних спортивних естафет. Діти наввипередки проходили дистанції використовуючи при цьому різноманітні м’ячі. В перерві між цими естафетами малеча змагалася в індивідуальних конкурсах, де використовувала спеціальний спортивний інвентар та відповідала на запитання олімпійської вікторини. Діти дуже гучно вболівали за учасників своїх команд і спонукали їх не поступатися ні на секунду, ні на сантиметр, викладаючись на повну.

За такої підтримки звичайно ніхто не збирався здавати позиції, але деякі команди були значно швидшими і сильнішими за своїх суперників. Зрештою, кращими з кращих стали діти з НВК «школа – ліцей» №19 м. Рівного. Вони перемогли в більшості командних конкурсів і не залишили жодних шансів своїм опонентам. Впритул до їхнього результату наблизилися діти з Костопільської ЗОШ №5, котрі стали другими. А бронзові нагороди здобули школярі з команди Квасилівського НВК «школа-ліцей».

В індивідуальних конкурсах визначався лише переможець, тому здобути відзнаку тут було особливо почесно для кожного учасника. В завданні з обертання обручів, що має назву «Гімнастичний», перемогу здобула Легка Анастасія з Сарненської ЗОШ №4. Хролець Емма з Квасилівського НВК «школа-ліцей» стала першою в конкурсі зі скакалкою. Єфімчук Дмитро зі Здолбунівської ЗОШ №7 зумів жонглювати м’ячем майже протягом хвилини, що дозволило йому з легкістю перемогти усіх суперників і стати «Володарем м’яча». В фінальному конкурсі «Дарт» Дицяк Борислав з Корецької ЗОШ №3 не залишив шансів всім своїм суперникам, відірвавшись від другого місця аж на 70 очок.

Під час урочистої церемонії нагородження всі команди–учасниці отримали пам’ятні спортивні сувеніри, а переможці і призери естафет і конкурсів були відзначені ще й дипломами, кубками і індивідуальним призами від комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та Відділення НОК України в Рівненській області.