Фестиваль здорового способу життя для молодших сільських школярів Володимирецького району

 25.01.2016
Рівненська область

Традиційним поліським короваєм зустріли школярі села Суховоля Володимирецького району працівників комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, які завітали сюди на другий день Водохреща, щоб провести фестиваль здорового способу життя серед учнів молодших класів. Для участі у ньому з’їхалися команди юних спортсменів з довколишніх шкіл.  Господарі ретельно  підготувалися до проведення заходу. За сприяння управління освіти, молоді і спорту Володимирецької райдержадміністрації вони перетворили його на справжнє спортивно-мистецьке свято, сповнене не лише спортивного завзяття, а й естетичного задоволення та веселощів.

 

Відкриття заходу, під час якого працівники КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» привітали школярів з Новорічними і Різдвяними  святами та нагадали  про необхідність займатися фізичною культурою і спортом та активно проводячи своє дозвілля, було прикрашене яскравою концертною програмою. Веселі пісні та запальні танці у виконанні суховолівських школярів, неабияк підняли настрій учасників та емоційно налаштували їх на змагання у спортивних естафетах і конкурсах.

 

Працівники «Спорту для всіх» Рівненщини запропонували учням оновлену спортивну програму фестивалю, до якої поряд з традиційними були включені й нові елементи. Спершу на старт естафет вийшли команди навчальних закладів у складі 8 найвправніших школярів. Вони демонстрували своє вміння справлятися з футбольними та фітбольними м’ячами, тенісними ракетками та хокейними ключками. Особливо цікавими і сповненими несподіванок виявилися комбіновані естафети, у яких учасникам довелося демонструвати свою вправність у володінні різним спортивним інвентарем та швидко налаштовуватися на виконання різних завдань.

 

Для участі в індивідуальних конкурсах команди делегували своїх представників, котрі вміють вправно обходитися з гімнастичним обручем, скакалкою, футбольним м’ячем та влучно накидати кільця на конуси.

 

Змагання видалися захоплюючими і веселими, як для учасників, так і для вболівальників. Тим більше, що азарт спортивної боротьби після кожної естафети та конкурсу змінювався естетичним задоволенням від виступів учасників шкільної художньої самодіяльності. Доки учасники фестивалю насолоджувалися їх творчістю, суддівська колегія, підбивши  підсумки спортивної програми, визначила переможців.

 

У естафетах на найвищу сходинку п’єдесталу пошани «злетіла» команда «Соколята»  з села Великі Телковичі. Суховільським «Олімпійцям» рідні стіни допомогли  вибороти друге місце.  Третє місце  посіла команда «Сокіл» школярів села Краcносілля.

 

В індивідуальних конкурсах  переможцями стали:

 

представниця команди господарів Ірина Совгуть, - найкраще впоралася з гімнастичними обручами;

 

зі скакалкою всіх перестрибала Олександра Блищик з села Великі Телковичі;

 

школяр з села  Воронки Олександр Герман найдовше жонглював футбольним м’ячем і виборов титул «Володаря м’яча»;

 

його однокласниця Надія Деркач була найвлучнішою у накидання кілець на конуси, здобувши титул «Володаря кілець».

 

Переможці та призери у командних змаганнях були нагороджені дипломами КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» та призами Відділення НОК України у Рівненській області. Призи від Відділення НОК України у Рівненській області також отримали переможці індивідуальних конкурсів. Всім учасникам дісталися заохочувальні призи від управління освіти, молоді і спорту Володимирецької райдержадміністрації.

 

Скориставшись нагодою, працівники «Спорту для всіх» Рівненщини вручили нагороди місцевим призерам обласних конкурсів. Зокрема, за друге місце в обласному конкурсі «Олімпійський куточок» серед шкіл І – ІІ ступенів кубком і дипломом  КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» та призами Відділення НОК України у Рівненській області відзначено Суховільський  НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ». За третє місце у цьому конкурсі серед шкіл І – ІІІ ступенів нагороду отримала школа села Великі Телковичі.

 

Відзнаки від  КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» та Відділення НОК України у Рівненській області за третє місце в обласному конкурсі дитячого малюнка на спортивну тематику «Спорт очима дітей», що проходив з нагоди 25 річниці створення Національного олімпійського комітету України, серед учнів молодших класів отримала учениця 3 класу Красносільського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»  Каріна Кравчук.

 

Призери обласних конкурсів були відзначені також призами Володимирецької райдержадміністрації.