Фестиваль здорового способу життя сільських школярів

 12.02.2016
Рівненська область

Черговий тур обласного фестивалю здорового способу життя провели працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради 9 лютого 2016 року у Томашгородському НВК школа І-ІІІ ступенів – ліцей Рокитнівського району. Вони завітали сюди, щоб нагадати тутешнім учням про важливість занять фізичною культурою і спортом, та закликати до активного і здорового способу життя. Одразу після дискусії на цю важливу тему гості запропонували дітям взяти участь у спортивних естафетах та конкурсах. На пропозицію відгукнулися учні 6 – 8 класів.

 

Спершу на старт естафет вийшли команди у складі 8 школярів кожна. Вони демонстрували своє вміння справлятися з футбольними та фітбольними м’ячами, тенісними ракетками та хокейними ключками. Найбільше дітям сподобалися комбіновані естафети. Сповнені несподіванок, вони змушували учасників демонструвати свою вправність у володінні різним спортивним інвентарем та швидко налаштовуватися на виконання різних завдань.

 

Для участі в індивідуальних конкурсах команди делегували своїх представників, котрі вміють вправно обходитися з гімнастичним обручем, скакалкою, футбольним м’ячем та влучно накидати кільця на конуси.

 

Змагання видалися захоплюючими і веселими. А після їх завершення, доки суддівська колегія підводила підсумки спортивної програми і визначила переможців, учасники та гості фестивалю мали можливість помилуватися майстерністю тутешніх гімнасток, які заповнили паузу гарною гімнастичною композицією.

 

У естафетах найвищу сходинку п’єдесталу пошани посіла команда «Олімп» учнів 8-Б класу. Друге місце, з мінімальним відставанням, дісталося команді «Чемпіон» 8-А класу. «Бронзу» виборола команда «Спартанці» наймолодших учасників змагань – шестикласників.

 

В індивідуальних конкурсах переможцями стали:

 

Анастасія Румкевич, - найкраще впоралася з гімнастичними обручами;

 

зі скакалкою всіх перестрибала Юлія Примак;

 

Іван Щерба найдовше жонглював футбольним м’ячем і виборов титул «Володаря м’яча»;

 

Іван Таргоній був найвлучнішим у накидання кілець на конуси, здобувши титул «Володаря кілець».

 

Переможці та призери у командних змаганнях були нагороджені дипломами КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» та призами Відділення НОК України у Рівненській області. Призи від Відділення НОК України у Рівненській області також отримали переможці індивідуальних конкурсів.

 

Скориставшись нагодою, працівники «Спорту для всіх» Рівненщини вручили нагороди місцевим призерам обласного конкурсу дитячого малюнка на спортивну тематику «Спорт очима дітей», що проходив з нагоди 25 річниці створення Національного олімпійського комітету України. Відзнаки від КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» та Відділення НОК України у Рівненській області за друге місце отримав учень 5 класу Будівської ЗОШ І-ІІ ступенів Назар Богданець. За третє місце нагороду отримала учениця 7 класу Томашгородської ЗОШ І – ІІ ступенів № 3 Ірина Кирилович.