Фестиваль здорового життя пройшов на Рівненщині

 10.04.2015
Рівненська область

Допомогли їм у цьому працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради. Вони провели у цих навчальних закладах змагання зі спортивних естафет.

У ЗОШ № 4 вже багато років є добра традиція регулярно проводити дні здоров’я, а Всесвітній день здоров’я відзначати масовими спортивними заходами, до проведення яких постійно долучаються працівники КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх». Після запровадження торік Міжнародного дня спорту, відзначення якого припадає на переддень Всесвітнього дня здоров’я, така традиція стала ще більш доречною. То ж, цьогоріч шкільні спортивні баталії тут перенесли на день раніше.

У спортивних естафетах змагалися команди учнів 5-х – 6-х класів. Кожна з них прийшла у спортзал у своїй спортивній формі. Всі, вочевидь, вже були налаштовані на боротьбу, бо з першого старту вона одразу стала напруженою та емоційною. Учасники, підбадьорені гучною підтримкою вболівальників, старалися з усіх сил, щоб принести перемогу своїй команді. Гостре суперництво тривало до останнього фінішу. Недовге, але напружене очікування результатів змінилося бурхливою радістю переможців. Проте, й переможені були не особливо засмучені, адже попереду ще багато нових стартів, де вони зможуть взяти реванш.

Ще більш яскравим видався фестиваль у «Престижі». Його відкриття було урочистим, - з ведучими, привітаннями та напутніми словами директора гімназії і гостей, показовими виступами тутешніх гімнастів та учасників художньої самодіяльності. У змаганнях брали участь також батьки. Їх активне залучення до спортивного життя гімназії теж вже стало доброю традицією навчального закладу. От, і цього разу на дистанції естафет вийшли змішані команди. Вони вели напружену безкомпромісну боротьбу, у якій, звичайно, були переможці і, кому спортивна фортуна цього разу не посміхнулася. Проте, завершився фестиваль у «Престижі» спільним танком всіх його учасників, який є тут символом гімназійної єдності педагогів, дітей і батьків.

Переможці та призери фестивалю в обох навчальних закладах отримали дипломи КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» відповідного ґатунку та призи від Відділення Національного олімпійського комітету України у Рівненській області. А всім учасникам заходу дісталося приємне відчуття від азарту спортивної боротьби, здоровий тонус м’язів та задоволення від весело і корисно проведеного часу.