Гирьовий спорт – випробування на силу та витривалість

 21.12.2022
Рівненська область

 

Таким лейтмотивом була сьогодні пронизана зустріч школярів Вербського ліцею з відомими «богатирями»: Андрієм Грицаком (майстром спорту України міжнародного класу з гирьового спорту) та Миколою Фесюком (майстром спорту України з гирьового спорту).
Гостям і справді було чим поділитися з дітьми. Розповідь про те, як спорт став вагомою частиною їхнього життя, про тренування і участь у змаганнях, про наполегливість і вміння працювати в команді не залишила нікого байдужим.
Як підтвердження своїх досягнень, атлети привезли ще й свої чисельні нагороди.

Окрім можливості особисто познайомитися з Андрієм та Миколою, задати питання, взяти автограф, учні мали нагоду позмагатися в творчому конкурсі малюнків на спортивну тематику та випробувати себе в олімпійській вікторині.Автори найкращих робіт та спортивні інтелектуали отримали на згадку сувеніри від Відділення Національного олімпійського комітету України у Рівненській області.
Продовжилась зустріч активною частиною - традиційною розминкою від відомих атлетів. Вона включала в себе вправи, які спортсмени зазвичай виконують на своїх тренуваннях.

Багато видів спорту, кожен по-своєму, можуть бути небезпечні для дитячого віку. Але це у тому випадку, якщо нехтувати елементарними вимогами в проведенні занять і не враховувати вікові та індивідуальні особливості кожного, - наголосили гості перед проведенням для всіх присутніх майстер-класу з гирями.

Нагадаємо, що на Рівненщині діти мають можливість зустрітися з відомими спортсменами у своїх рідних шкільних стінах завдяки зусиллями «Обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради за підтримки відділення НОК України в Рівненській області.