«Людина-сенсація» в Рівному

 14.04.2016
Рівненська область

Комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради долучився до проекту «Жива книга», котрий регулярно проходить в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. Цього разу в рамках проекту відбулася зустріч з 18-ти разовим рекордсменом світу з гирьового спорту Євгеном Гончаренком. Організатором дійства є автор книги «Людина-сенсація», власний кореспондент Всеукраїнського тижневика «Експрес», Заслужений журналіст України – Володимир Ісаєв. Всі присутні мали можливість ознайомитися з відео презентаціями, в яких були представлені герої його книги. Серед них людина-рентген, жінка-магніт, садівники, котрі в українському кліматі вирощують екзотичні фрукти, лікарі, які проводять унікальні операції та інші.

Під час презентації Євген Гончаренко розповів про своє життя, спортивні досягнення, боротьбу з тяжкими хворобами. Герой зустрічі не був професійним спортсменом до 45 років. Натомість займався наукою, працював інженером, був викладачем. Окрім того, літній богатир має на своєму рахунку ряд винаходів в хімічній промисловості, а після виходу на пенсію почав ще й писати вірші і статті для журналів. На даний момент пану Євгену вже 77 років і за останні 32 роки спортивного життя він встановив величезну кількість рекордів в гирьовому спорті, взяв участь в десятках змагань як в Україні, так і за межами нашої держави.

Такі унікальні досягнення київського силача були здобуті не завдяки, а всупереч. Всупереч страшним діагнозам (виразка шлунку і миготлива аритмія), котрі лікарі діагностували на той момент 45-річному чоловіку. Він зумів не просто перемогти недугу, а й досягти видатних результатів у спорті. Заборона підіймати більше 10 кг. стала стимулом працювати з штангами понад 100 кг. І таким чином регулярно тренуючись і поступово збільшуючи навантаження Євген Гончаренко зумів не просто побороти хвороби, а й набрати таку форму, якої не мав будучи зовсім молодим і здоровим чоловіком.

В такі результати, вже не молодого атлета, відмовлялися вірити лікарі. Мовляв: «не можливо побороти подібні недуги лише спортом». На що дідусь тільки посміхався і демонстрував рельєфний прес. Не одразу повірили в таке диво і гості заходу, під час якого з словами захоплення виступили психолог Олег Веренков, парашутист Борис Скибінський, фотохудожник Олександр Харват та інші. Всі присутні мали можливість особисто поспілкуватися з «Людиною-сенсацією» і висловити своє захоплення таким видатним українцем. А що б і на ділі продемонструвати можливості свого тіла 77-річний чоловік, просто посеред залу продемонстрував вправи з гирями.

На знак поваги до «Людини-сенсації» йому було вручено унікальне видання «Рівненщина спортивна», упорядником якого є комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та подарунок від Відділення НОК України в Рівненській області.