«Ми можемо!» стверджують діти з Сарненщини

 17.11.2016
Рівненська область

Всеукраїнські фізкультурно-оздоровчі заходи «Ти зможеш, якщо зміг я!» стартували у Рівненській області і будуть тривати протягом листопада-грудня 2016 року. Цьогоріч першими взяли участь у заході учні Чудельської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №1 І-ІІ ступенів та Чудельської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №2 І-ІІ ступенів.

Основною метою, яку ставлять перед собою організатори, є залучення дітей до здорового способу життя, виховання у них свідомого ставлення до занять фізичною культурою та масове охоплення організованою руховою активністю вихованців спеціальних навчальних закладів. Для цього малечу ознайомлюють з новими для них видами спорту, залучають до спортивних естафет і конкурсів та стимулюють проявляти творчі здібності.

Місцеві учні справді здивували рівнем підготовки. Сформовані заздалегідь команди були дуже добре налаштовані і мотивовані. Товариський дух змагань, здавалося, був їм не знайомий. «Тільки перше місце, тільки перемога» - такий настрій вів вперед кожен колектив молодих спортсменів. Зрештою, така зосередженість дала дуже помітні результати. Більшість команд показали час, який значно перевищив очікування. В загальному підсумку перше місце в школі-інтернаті №1 вибороли «Козаки», а в школі-інтернаті №2 найвище «злетіла» команда «Орлів».

Після завершення останнього завдання настав час для нагородження тих дітей, хто переміг в конкурсі спортивного малюнка, в якому напередодні брали участь місцеві школярі. З величезної кількості поданих робіт було визначено по три в кожній школі, котрі отримали призи від організаторів. Цими щасливцями стали Данильченко Давид, Кушнір Лев, Яковець Іван з школи-інтернату №1, та Кузьмич Марія, Павлович Анатолій і Радіо Дарина з школи-інтернату №2.

Таке спортивне свято в рамках Всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу «Ти зможеш, якщо зміг я!» для місцевих вихованців підготували працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради за підтримки Відділення НОК України в Рівненській області.