Млинівські діти долучилися до «Розминки від чемпіона»

 25.03.2017
Рівненська область

Фізична культура і здоровий спосіб життя завжди були запорукою гармонійного розвитку дітей. А коли в малечі з`являється можливість ще й самим поспілкуватися з кращими спортсменами України, тоді в них зароджується бажання і мотивація власноруч повторити і навіть перевершити досягнення своїх кумирів.

Це добре усвідомлюють в загальноосвітніх школах Млинівщини, тому завжди радо відгукуються на можливості проведення спортивно-масових заходів для місцевих школярів. Нещодавно черговий такий захід відбувся в Млинівській гуманітарній гімназії. В рамках традиційного для області заходу - «Розминка від чемпіона», сюди завітали працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради разом з запрошеним спортсменом. Цього разу ним став майстер спорту України з веслування на байдарках та каное, майстер спорту України міжнародного класу з веслування на човнах «Дракон», багаторазовий чемпіон світу Василь Осійчук.

Такі спортивні досягнення не залишилися поза увагою громади. За підсумками щорічної церемонії «Герої спортивного року Рівненщини - 2016» дубенчанин переміг у номінації «Разом із олімпійцями», за що під час спільного засідання Асамблеї Відділення НОК України в Рівненській області та колегії управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації був відзначений нагородами і подарунками від Національного олімпійського комітету України.

Його здобутки стали лише однією з тем, які в ході знайомства з гостем підіймали діти. Особливо їх цікавили історії про закордонні змагання і досвід виступів пліч-о-пліч з найкращими спортсменами світу. Попри те, що мало хто з дітей був близько знайомий з історією і правилами веслування, всім їм було дуже цікаво послухати захопливі історії від комунікабельного атлета.

Після тривалої бесіди настав час і для практичних занять. В ході розминки спортсмен сам показував і детально коментував всі рухи, одночасно розповідаючи про групи м`язів, які працюють під час них. Гості також не забули й про вручення нагород і подарунків. Цього разу шкільна бібліотека поповнилася унікальними книгами на спортивну тематику, одну з яких спортсмен подарував особисто від себе. Також організатори відзначили найкращих шкільних художників. Напередодні, діти взяли участь в конкурсі спортивного малюнку. Із заявлених робіт організатори відібрати три найкращих, авторів яких нагородили подарунками Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області.